CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 29, 2010

selamat ulang tahun kelahiran yang ke- 56


wishing you a very happy and wonderful birthday and hoping that the year ahead brings all the means the most to you abah...
happy birthday..
tahun ni x dpt sambut dengan abah..
but i think you must be happy because mak n pak uda( ur kembar) ada dengan abah dekat tanah suci mekah kan...
tentu skali hari jadi kali ini lebih bermakna sbb abah dengan pak uda dapat sambut sekat sn kan...
depan kaabah..
thanks 4 being such a great n wonderful father 2 me...
and i love u and mom more than anything.. even myself..
have a safe journey back 2 malaysia..
and we are waiting 2 see u soon..
miss all of u so much...

SENDIRI- MAY-

dinginnya di malam ini
suasana pilu
terkenang daku kembali
sejarah silam

setelah engkau pergi
sepilah hatiku
terpadamlah api cinta
musnah harapan

mengapa engkau sanggup
berubah fikiran
hanya kerana peristiwa itu
kau hancurkan kota cintaku
yang kita bina bersama
yang lalu..

kini aku terus terseksa
oleh kepalsuan cintamu
tinggallah aku sendiri
menanggung derita ini..

tiba2 je malam nih ak teringat lagu ni... da dkt 2 thn setengah da peristiwa 2 berlalu... ntah knapa mlm ni kenangan 2 dtg bertndg.. lm dah aku lupakan dia.. tp bl sesekali menjengah bt ak kelu seribu bahasa... mengingati saja sudah bt ak terluka,sedih... tp yg pastinya tiada jodoh antara kita...luka hati ni bl m'genangkan saat2 lama... setelah jauh ak melangkah m'gapa kini kau mengejar.. mencari.. antara kita sudah lm mati.. aku buntu..
dan tipu la kalau ak ckp ak da lm lupakan dia...
mmg dimulut ak ckp ak benci,ak meluat dan x da ruang di hati ni tuk dia..
tp sesungguhnya, ak masih blom mampu untuk lupakan dia.. :-(

Wednesday, November 24, 2010

CINTA DALAM DIAM


ni salah satu note yang ak bc kat dlm facebook....
just nak kongsi...
sama ada btol @ x ak pon x taw la...


Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, c
ukup cintai ia dalam diam ...karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, kau tak mau merusak kesucian dan penjagaan hatinya..
karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.. menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..
karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt. pilihkan untukmu ...
ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan ALi ?yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah
karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...bukankah Allah tak akan pernah memutusk
an harapan hamba yang berharap padanya ?
dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,biarkan ia tetap diam ...
jika dia memang bukan milikmu, toh Allah, melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...
biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan
sudut hatimu menjadi rahasia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...


p/s: kalo kt hanya membisu seribu bahasa mgkn kah org 2 akan tahu...
hmm, ak x taw la... kalo x berterus terang mn mgkn kt t
aw org 2 suka kt ke x kan..
tp yg pasti nya jangan la perigi yang cari timba... walaupon zaman dah moden tp kt perempuan kn la taw batas2 kt sbgai seorg perempuan...

Monday, November 15, 2010

SENSITIF

hmmm...
mmg ak seorg yg sensitif,cpt terasa...
salah ak ke....
salah ak jgak ke kalo ak nak diri ni d hargai....
susah sgt ke kalo kamo hargai diri ak ni...
hormati dan sayng ak selayak nya ak....
bnyk sgt ke permintan ak nih...
sush sgt ke kamo nak penuhi nya....
setiap kt yg keluar dr mulut kamo, buat ak terluka...
ak x berhak untk dihargai ke?
ak x berhak disayangi ke?
ak x mampu membenci kamo walau ape pon yg kamo lakukn dan kata kn kat ak...
sakit nya hati ni hny ak yg tahu....
ak x minx bnyk....
layn ak selayknya ak..
jika kamo blh layn org lain baik2 knape x ak....
kdg2 ak sedih sgt...
ak taw ak x keseorgn....
ak ada kwn2 yg sudi berkongsi rasa nih...
tp smp bl ak perlu menyushkn mereka dgn mendgr tiap keluhn ak tntg kamo...
ak pent dan tentu mereka jgak pnt....
hati nih x tahu la sampai bl mampu bertahn...
sdngkn tika ni saat nih bagai d siat2 dgn perlakuan kamo...
ak x pinta bnyk dan bkn niat ku nk m'ungkut setiap bnda yg ak lakukn untk kamo....
hormati la ak, sayangi ak dan hargai diri nih...
kerna hnya ak adik perempuan kamo dan kakak kamo...
x bnyk yg ak minx...
adakh ak perlu hilng dr pndngan kalian dl br kalian blh penuhi permintaan ak...

p/s: mak abah blik la cpt... ya takut x mampu tok berthan...

SAYA NAK NI!!!

ahaks...
ak nak ape??
ak nak ni...
blh x?


.
adakah ia nya 1 perkara yang mustahil...
lg sy nak ini...


sape nak bagi ak bunga mcm nih???



kn tgu lg bp tahun la agajnya br ak blh dpt cincin mcm nih???


one day nnt ak nak g cn...
tp ak nak g ngan some1 special...
bl agaknya masa 2 yek..
ak pon x taw...

Saturday, November 13, 2010

respect me pls...

ak rasa mcm org bodoh je skang nih...
mcm2 dia bt kat ak tp ak mash blh betahan mcm nih...
sakit nya hati ni hanya ALLAH je yg tahu...
luka nya hati ak ni hnya ak yg tahu...
ak x minx org faham ak..
but,pls respect me.. jgn fikir ak x da perasaan...
ak manusia biasa jgak..
mcm kamo...
pny hati pnya perasaan.. tahu erti sakit bl disakiti...
sy hormat kamo,dan pls hormat sy jgak...
x bnyk yg ak minx...
kdng2 ak x taw sampai bl ak mampu bertahan....
org pndng rendah pd ak... kamo jgak begitu...someone who are related 2 u...
ak pny perasaan...
apa lg yg perlu ak lakukan untuk bt kalian sedar kewujudan ak???
ape lg....
kdg2 ak rasa bosan hidup mcm nih...
entahla...
hidup...
manusia x kan pnh puas kalau x menyakiti hati org lain mungkin...
x perlu la nak persoalkan nya...

Friday, November 5, 2010

overnight at KL...

shah alam - serdang -kuala lumpur - putrajaya - dataran merdeka - kuala lumpur - kota damansara - shah alam

huh.... for the 1st time ak keluar mlm sepanjang ak dok kat universiti nih...
x penah2 di buat.... hbs je paper audit smlm, kitorg ak , mimie, roy n aisya enjoy puas2 padahal ada je lg 2 paper... ahaks... nak bt mcm mn, saje nak kuar
g celebrate birthday gurl... mmg best gler la... best gler angin malam,sejuk je.... nasib b
aik m
s na
k blik umah ak 2 x sesat,, kalau x... hmm x taw nak
kt mcm mn.. jalan umah sndr pon
x ingt....
huhuhuhuhuhuhu....
betolak lepas maghrib,pg pkns dl nak g AVON last2 tutup plak... so berenti la kjap kat masjid negeri.... cantik uh... lawa gler, first time masok... slalu lalu kat
luar je... luas gler... kat dlm lak mmg cntk sgt2... x dp
t ambik gmbr kat dlm kat l
uar pon jd la..
.


after solat tros gerak g umah ak kat serdang, hantar barang skit cos mgu dpn nak hbs fianl da kan.... n ambik kek coklat cik roy... huhuhuhuhuhu...
after that g mkn kat anjung lak roy blanja mkn chicken chop... perh kenyang gler, padahal dlm keta sblom uh dah sumbat nasi goreng seafood roy... hahahahaha...
gler lapo la.... air lak bp bn
yk ktorg p
esan smp abg uh tgk se
macm.... ala ada ak kesah.. bkn x bayor... nak tgk2 debik sat g br taw... hahahaaha....

after that gerak g KL,ingat nak g KLCC tp bkn mlm mgu an ktorg smp tgk da gelap aje... wawawawa, x pa lain kali je la... hahahaha.... kami teuskan
perjalanan jalan2 round KL.... after th
at br la g putajaya.
...

kemudian kami pon meneruskan perjalanan yg jauh nih...(bak kt roy mcm nak blik ganu pon ada) hahaahahaha...
so lpas lepak kat putrajaya jap mkn kek ktorg gerak g kl semula..
jln2 cr pasal...
sgt menakutkan kuar mlm nih...
taw sbb pe,bnyk mat rempit,ns
b baik x tersepit
taw...
bahaya.....
kamo kalo anak dara nak kuar mlm jgn kuar sorg2...
huhuhuhu....
jalan2 la kat sekitar dataran merdeka..
hah kat c2 lg menyer
amkan..
takut ak..
.
bnyk dak laki lepak c2.. tak kurang jgak la couple2 yg dating...
mcm x ingat dunia pon ada...
peluk sakan hampa
na....
kami ni plak pakai bj elok sgt.... bj t shirt muslimah..
kuar keta ja dak2 ni pndng...
huhuhuhuhu...
kalo la kami ni blh tgkp org m
mg ramai la yg kn tgkp mlm uh...
ahaks....
x smp 10 minit dok c2 da cabut lari nih..
x selesa gler....
kalo kacak x pe la gak..
ahaks...