CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, November 27, 2011

KEMBARA HATI BERSAMA MCC


kembara hati bersama MCC bertempat di rumah Siti Khadijah anak-anak yatim puteri meru klang...


program kedua anjuran MCC (Melati Computer Club) untuk sesi september 2011- januari 2012.
thanks 2 pengarah projek cik ROHAIFIZA BT YEAN untuk program yg sgt cemerlang dan bagus....


AJK2 yg set up tempat... caiyok2 guys... bersungguh2 nih... niceeee...


hah ni plak sbnrnya nk tngkap pict kucing nih.. nm kucing ni mimie... mata biru siot.. comei gyle.. d sbb kan dia suka lari terpaksa la cik kak kita ni pegang.. hahahahah... cute an.. agresive jgak..


ni antara asik-adik yg tinggal dkt rumah siti khadijah nih.... comey2 owh.... tp ms mula2 dtg 2 ak naik hang jgak la sbb bnyk no ragam (sbnrnya ak yg cpt naik hangin, hahahahaha).. tp last2 diorng enjoy...
akak syg la korng suma....

ketua program bg ucapan.. chaiyok2 roy!! hehehehe.....


ni antara adik2 yg under ak nora n imah... group 5... 3 pompuan 2 laki.....
suma pon comey2....

pertandingan menara straw yg paling tinggi... hahahahaha... ak nye group out terus.. x imbang langsung.... ape kessss..... hahahahaha.... tp nice sbb diorng enjoy main bnd nih...

hah yg ni syokkk gyle sbbbbb nye.... adik2 yg kn denda tp kakak2 fasi yg kn buat... ni depa kn menari ikot lagu korea... nasib baik la kakak fasi sempoi2 belaka.... menari wehhhhh.... i want nobody nobody bout uuuu............. hahahahaaha.....

hah ni lagi satu group yg kn denda... actually bnyk je adik2 yg kn denda tp dua ni menarik dgt2.. hahahahaha.... yg ni kn denda jd katak.... sempoiiiii la.... hahahaha... ong... ong... ong....


ni plak time tok sukanneka...... amboi kakak2 fasiiii amboi semoat g eh tangkap gambarr.... hahahahahahahaha......
pancing botol ye adik2 jgn pancing akak2 ni plak.. huhuhuhuhuhu...
group i menang ok..... ktorang dpt pancing 15 botolll taw..... suka adik2 ni pancing ye....


akak2 fasi pon join main nih....


main siput... siput... siput... hahahahaha... tertoleh2 kepala dak2 nih....

majlis penutup.... huhuhu... sedey lak kan... cepat je ms berlalu....


time nak naik bas.... time kasih pakcik dtg tepat pd ms nya.... hehehehehe...

adik2 ni sanggup turun tgk ktorang nak gerak balik UiTM.... huhuhuhu.... sampai mcm 2 skali.... bye2 suma.... insyaallah ada jodoh kita jumpa lagii... sayonara... hehehehehe...

~the end~

so...... arini ak enjoy sgt2... even penat gyle ngan panas terik tapi happy sgt2 cos sebelum ni x pernah g umah anak2 yatin kan.... rasa dekat je ngan mereka....
insyaallah kalo ada umor yg panjang sem dpn MCC blh la bt event mcm ni lagi.... insyaallah...

so penutupnya.... thanks a lot 2 suma!! tanpa kerjasama anda semua program ini x kan dpt berjalan ngan sempuran nya....

Wednesday, November 2, 2011

30 perbezaan cinta antara lelaki dan wanita... :D


  1. ketika ada perempuan membenci seorang lelaki setengah mati, itu tandanya dahulu dia mencintainya setengah mati..
  2. wahai lelaki, ketika engkau berasa tidak mampu menyimpan rahsia daripadanya bererti engkau mencintainya...
  3. di belakang semua perempuan yang berjaya adalah kegagalan dalam bercinta...
  4. cinta yang dianggap sekadar babak pertama bagi lelaki dalam hiup merupakan hidup mati bagi seorang perempuan...
  5. ketika lelaki mengatakan 'perempuan itu tidak mempunyai perasaan' bererti perempuan tersebut berjaya mencuri hatinya..
  6. cinta seorang lelaki bagai menulis di atas air atau paling besar seperti dia menulis di atas pasir...
  7. hati perempuan yang di landa asmara bagai mihrab emas, biasanya hanya patung dari tanah yang berlindung di bawahnya..
  8. bagi perempuan, ada tiga tahap perjalanan cintanya; mencintai, dikecewakan kemudian bersedih...
  9. banyak lelaki yang bunuh diri kerana cinta tetapi kaum perempuan jauh lebih banyak....
  10. cinta adalah sebuah kisah yang didalamnya perempuan dengan bangga berperanan sebagai pahlawan, sedangkan bagi lelaki dia lebih mmilih menjadi pengarangnya...
  11. dalam kehidupan seornag perempuan, ada suatu masa yang dia berasa perlu untuk mencintai seorang lelaki dengan sepenuhnya...
  12. cinta: perempuan, lelaki dan larangannya...
  13. betapa pun seorang perempuan bermulut seribu, namun cinta mengajarnya diam...
  14. wanita tercantik adalah wanita yang menggetarkan kata cinta di antara dua bibirnya...
  15. dalam bercinta, seorang lelaki selalu ingin tahu apa yg di lakukan oleh kekasihnya...
  16. ketika perempuan mencintai seorang lelaki, sekali-kali dia tidak akan pernah merendahkannya...
  17. dalam percintaan lelaki adalah penyerang dan perempuan yg bertahan...
  18. dalam percintaan, seorang lelaki akan berkorban apa sahaja untuk kekasihnya kecuali satu perkara mencintainya terus menerus....
  19. keinginan seorang perempuan boleh dibengkok2 kan terserah kepada orang yg dia cintai...
  20. dalam persahabatan, lelaki lebih pandai daripada perempuan namun tidak dalam percintaan...
  21. dalam percintaan, lelaki bak serigala yg ganas berhati2 lah!! perempuan pula menyerahkan segalanya dan sedia berkorban...
  22. cinta mungkin boleh berakhir dalam sehari, namun cinta hakiki tidak!!!
  23. tidak ada yg mampu mencabut cinta dari hati seorang perempuan, selain cinta yg baru....
  24. seorang perempuan tidak akan mampu hidup tanpa orng yg dia cintai...
  25. cinta, merasuk pada jiwa seprang perempuan dalam hitungan detik yg penuh ketenangan dan takjub...
  26. perempuan mencintai pasangannya utk dirinya begitu juga lelaki....
  27. cinta seorang lelaki tdk lebih drp selembar sampul depan, namun cinta seorang perempuan bagai lembaran2 kertas yg tdk pernah hbs...
  28. kebahagiaan perempuan, ketika dia blh mencintai seorang lelaki lalu tunduk kepadanya...
  29. kala perempuan jatuh cinta, dia mulakannya dgn kekhuatiran, ketakutan dan prasangka...
  30. perasaan cinta dan kerelaan adalah hal yg tdk akan lekang drp diri perempuan....


p/s: petikan ini diambil dari buku di atas....
jgn pelik k.... buku2 mcm ni baik utk korng bc utk tambhkan pengetahuan korng... mcm2 ada dlm nih... hadis2 berkaitan dgn harusnya berkahwin dan kisah2 dr zaman2 dahulu... enjoy ur reading.. ;)
jadilah wanita solehah agar kita dpt insan yg soleh yg mampu membimbing kita di ms akan dtg....
pelihara la akhlak kita sebaik nya kerana itu mencermin kan siapa diri kita yg sebenarnya...
salam jumaat~~~~

individualism versus collectivism....

hari ni 2 November 2011...
hari ni petang dlm pukul 4.10 ptg ak ada kelas IBM...
international business... :D
hari ni kitorang belajar chapter the culture environment...
ape ak merepek nih??
k straight 2 da point la kan...
individualism versus collectivism....
this is the different culture characteristic contain in dimensions of culture...
kenapa ak pilih point yg ni eh...
issue nye sebab...


actually malaysian in general is a collectivism...
senang ckp le kan orng malaysia ni diorng suka dok dlm kumpulan....
x suka bergerak sendiri...
ok cubelah korng tgk kan...
kebanyak kan nye especially student la kan....
mana2 diorng pg mesti dlm kumpulan....
kenapa eh diorng x g mn2 sorng2....
kenapa??
kadang2 ak pelik tp bio kan je la kan....
adakah kita ni x blh hidup kalo sendirian???
cube tny diri masing2.... hmmmm....

kalo tny aku la kan....
personally i prefer individualism....
why????
kalo nak compare individualism ngan collectivism la kan...
korng x rasa ke kadang2 bergerak dalam kumpulan ni merimaskan???
ntah la mungkin bg ak je kot...
hahahaha...
bkn ape... ak prefer bergerak sendiri sbb p mn2 x da orng nak kawal...
ak bebas bt ape saje... bebas p mn saje ak nak tnpa risaukan orng lain...
tp kan... kenapa la kan sesetgh orng ni pandang pelik kat orng yg suka jalan sorang2???
cube jawab....
pelik sgt ke???
aih... ak yg pelik sekarang nih...
adakah kalo kita dok dlm 1 group 2 bt kita bangga...
bangga bila bejalan kat mn2 semua orng tgk...
mcm 2 ke???

apa2 pon ak x kesah kalo orng nak pandang pelik kat ak :-p
it's all about me ok ;)
pandangan orng bt x taw je la kan yg penting ak happy ngan diri sendiri...
n pd sesetgh orng yg suka pandang orng mcm 2....
just think ok...
x semestinya kita bergerak sndirik kita ni x da social life....
bkn ape ada sesetgh orng 2 ckp x da life la ko sorng g nih...
ni bkn mslh ada life ke x k...
bkn nye x da kawan... just prefer 2 be alone...
sometimes its better 2 be alone kan...
so 4 me.... aku x kacau ko jd ko jgn kacau ak...
bolehkah????
ahaks....
sekadar merepek2 aje... :-p

puisi terindah....


maafkan aku...

mengganggumu dikala ini...

bencilah aku

kerana benci itu

kunci ruang hatiku...

akan kubebaskan rasa ini

dengan kunci kebencian mu itu..

sakitnya...

pedihnya hati ini....

untuk apa titisan air mata

ianya takkan mampu

membasuh semua rasa..

maafkan aku sayang..

menjengah ruang hatimu

untuk sekali ini

aku rela jika cinta ini pergi....


i shouldn't listened to your LOVE

without a word you made me know LOVE

without a word you gave me your LOVE

made me fill myself with your every breath...

then you ran away...

without a word LOVE left me!!

without a word LOVE tossed me aside...


Tuesday, November 1, 2011

hang out with my roomate ;)

hang out ngan my roomate...miss aqilah ainaa.....
gila punya plan ak hbs test week ingt nk rest...
mmg dah set dlm mind ni lepas je hbs test FAR 400 ak nk balik tidoq smp esok pg....
hahahahaha...
da bp ari x ckp tido ni weh....
dah 2 alih2 kak qila ajak ak kuar g jln2 sbb dia bosan sgt2....
aku pon ape lg orng dah ajak kan....
ak pon da lm x kuar kot....

kak qila... lepas kn paksa br bg ak hambek gambo dia....:-p
ehem2 cik adik ni sudah ada yg punya ye...
jgn lepas ni ada yg msg ak nk no tepon lak.. hahahahaha
(pesanan dr kak qila sendiri :-p )



hujan2 pon kuar jgak nih.....
nak buek mcm no dah telanjur kuar 2 kan...
bio basah kuyup pon still kuar jgak....
hahahahahahha...


nyum..... nyummm.... mcm sedap jek kek nih kan....
terliur lak ak tgk.....
sapo nk blanjo den kek nih :((

cantik kan baju nih....
saje la ak selit kan sekali baju nih...
lawa gyle... i like like like......
huhuhuhuhu...
bila blh pakai baju mcm nih...
hahahahahha...


ni time jalan2 sambil berposing sakan nama nya....
hahahahaha....
kak qila dlm terpaksa 2....
still comey gitu kan....

dekat tangga pon jadi la ko nak posing ye...
amboi-amboi......


x dapat begambo ngan harimau betol pon x pe la....
janji ada gak harimau 2 kan...
hahahahaha...


sweet sgt kan... kann.. kan...


kosong kan kat PKNS ngan PAS...
mmg sakit hati btol la... br pukol 8 lebih da tutup....
bengkek je mak nok...
so pusing2 la kat PAS... nasib la ada jgak kedai yg bukak kan....
bkn shah alam ni tgh bandor ke...
tp shopping complex tutup awl gyle....


aih.... mkn sambil jaln nih...
hujan kat lua 2 tp still mkn ais krim....
ishk2...
huhuhuhuhuhu...
nyway enjoy my day 2day....
thanks 2 kak qila sbb ajak kuar...
walaopon last min plan kan....
thanks kak :* love u.. muahhh muahhh....