CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 18, 2012

hang out with my dearest fren!!!

salam wbt...
kepenatan semalam masih terasa nih...
sampai arini pon masih malas nk bt assignment..
padahal minggu ni cadang tamo balik umah cos nk settle all the assignment..
hikhikhik... ape pon ta boley la..
semalam... 17 march 2012..
sy alia rahman berserta cik nida mohamed, farah i'zzati dan idayu rosli..
telah keluar berjalan2 dan shopping sakan..
ahaks.. ape ke skema sgt nih.... hikhikhik..
actually nk kata rancang nk kuar ni pon x la sgt kan..
sbb masing2 x confirm..
last2 fara msg ckp arini on kita nk g mn..
pny la dok kol sn sini tny nk p mn..
kejap nak g putrajaya nk tgk belon panas..
kejap nk g jusco..
kejap nk g midvalley..
last2 g sunway pyramid pulak...
lpas g sunway ingt nk fly g putrajaya..
tapi d sbb kan ak hanya taw jalan nk g putrajaya dan ak tataw plak kawasan sekitar putrajaya..
maka x jadi la g.. huhuhuhu.. sadis toll...
rasa mcm cuti nnt nak cilok keta kia bwk g jalan2 1 KL..


ni view from sunway pyramid.. actually pic ni focus 2 sunway lagoon..
teringin nak g sn tapi x blh lak..
bila pikir balik harga nk masok sn pny la mahal...
hikhikhik.. ambik pic pon jadi la kan...

ni la sahabat2 ak sjak dari 1st day masok kelas...
ktorang kenal dr part 1 lagi...
n alhamdulillah sampai sekarang masih lagi berkawan..
even sem lpas ak terpaksa pindah kelas lain..
but we still together.. n i love them so much!!
ayu, fara n nida..
mira tade lak dlm pic ni...
still love u jugak la mira...

hikhikhik... nih.... anak sape la kan..
tentu skali cik kak yg tulis blog nih...
keje ak kat sunway 2 bkn dok beli barang ok..
since we all ckp just nk window shopping..
ak tade la dok borong suma sekali..
suma kedai ak masok ak dok cube barang diorg.. hahahahaha
smp ada time 2 akak 2 ckp ' dik x blh tangkap gambar ye'
hahahahaha....ape la akak ni...
punya bnyk pic sy da tangkap br nk tegur...
hahahahaha...
apa pon ta boley...
tp ak biasa la bt muka x malu je la kan...
kalo gabra nmpk sgt ak salah.. hahahahah..

ni cik nida...
hah ni kaki shopping.. hikhikhik..
cik kak ni pulak lg kelakar...
dia la dok ckp nk jalan je tamo beli pape...
tapi at the end.....
tgk2 sape bnyk shopping...
still bkn d tangga teratas org paling suka shopping ye dak.. hahahaha...

ni cik farah...
hahhhhh... ni lagi sorang...
ingat kan dok suka tgk aje...
last2 dia pny barang paling banyak...
hikhikhik...
besar nye spec farah...
anyway ni bkn spec dia yeh...
kat kedai mn tah ktorang stop ambik pic nih...
hahahahaha.. sadis tol...
bt sakit hati je sales girl yg jaga 2 kan...
tapi.. ada ak kesah ke~~~

ni cik ayu....
amboi posing sakan no..
hikhikhik...
hah ni model tetap sy ye....
ape2 barang ak dok suh dia try la...
bape kali kn sound tataw la...
hahahahaha...
dgn x sht 2 sanggup ikot ktorg g bejalan..
rock la u!!!
hikhikhik... nasib ko x pengsan ayu oiii...

dok tgk tgu makana smp...
sempat g bergambar..
korang nk kata ape pon ak tak kesah..
suka hati ak la kan.. hikhikhik..
makan kat mn eh...
hmmm ak lupa la nm kedai dia..
tapi kedai dia jual ayam penyet..
sbb teringin sgt nk mkn...
org pon kata sedap sgt...
ak pon ajak la diorg ni try...
nasib je sedap... kalo x sedap mau nangis ak...
da la mahal... (ak kan kedekut.. hikhik)

ni menu ktorng... suma pon makan bende yg sm kecuali ayu mkn beef...
air plak lain skit la.. ak minx air happy soda..
erk air ape 2...hikhikhik
budak2 ni suma dok tny ak lpas ak minum..
happy x minum air 2... gilak... hahahaha...
tapi mmg sedap la...

ni plak kawasan umah fara..
dia br pindah dok shah alam dekat puncak alam...
1st time g jalan sn...
ataih 2 umah fara... nice woooo..
besar n lawa sgt.. (jeles i taw)
tp 1 day nnt ak nk cr umah mcm nih.. hikhikhik...
keta 2 plak keta family dia.. nasib mama ngan ayah dia bg guna semalam...

hah ada nasib ada gmbr ktorg 4 orang sekali..
dkt sunway just blh ambik pic 3 org ja...
mcm2 hal... hahahahaha...

ni saje2 nk tangkap..
boleh x saje2...
hahahahaha..


ni suma candid...
marah depa ak dok candid pic diorg...
hahahahahaa...

ni pulak ms nk g plaza alam sentral...
jalan sakan kan kan...
balik2 kolej kepenatan...
malam 2 ak tido x jaga langsung..
nasib la sbb rumate ak pon tade smlm kan...
so last word from me..
ak enjoy sgt2 semalam..
da lama ak x enjoy mcm ni ngan korang...
i miss old moment..
n this moment i will remember it forever okeh..
soooo... perjuangan masih panjang..
semester 6 ni pon masih jauh untuk smp ke penghujung nya..
kita jmp lagi dlm hang out yg akan dtg...
hahahahaha....

p/s: uihhhh dok rehat smp ak x bt keje skolah... haila keje skolah la sgt kan.... sudah2... do ur work la syg...
tata korang...


Friday, March 16, 2012

sakit itu penghapus dosa...

salam wbt...
sempat g kan nk post kat blog padahal penat ngantok n bnyk lg keje x siap..
but i don't know nk d luahkan kat siapa masalah ak nih..
hmmm... hari ni masok hari ke 5 ak sakit...
bukan sakit hati pastinya..
sakit ni buat ak lesu 1 badan.. x larat n x bermaya..

1st day..
ak ingt perut masok angin jek...
so ak biarkan je la...

2nd day...
masih sakit n demam plak ptg 2..
ak biarkan jugak...
sbb mak pernah ckp jgn manjakan diri sgt..
sakit sikit blh tahan kan...

3rd day...
demam da kebah pagi nk pergi kelas ak muntah..
cirit mmg dr hari 1st.. ulang alik masok toilet..
ak gase kalo toilet 2 blh ckp mau dia ckp ' nyampah ak tgk ko..
balik2 muka ko je ak nampak taw'...
mcm 2 la agaknya kot...
so ak pon pergi la jmp doc..
n since doc 2 kedekut nk bg MC..
ak terpaksa la bt cuti sendiri...
seharian ak tido sbb badan x larat sgt..

4th day...
ak ingt da kurang sikit sbb ak mkn ubat kan..
tapi still kuar masok toilet gak... ntah berapa kali ak masok pon ak tataw la...
tahan kan jugak sbb ak x skip kelas mcm hari ke3..
kelas pulak smp petang pukol 6.00...

5th day...
mula muntah balik.. badan lesu2...
and ak sgt2 x larat skrg nih..
tp stay up jugak sbb lot of work 2 do sbb esok nk kn hantar..

ni lah ubat2 yg ak dapat ms ak g pusat kesihatan uni..


hmm.. actually ak x berapa suka sgt mkn ubat..
sejak kecil lagi ak da mkn ubat ni suma since ak ada asma..
ak letih hidup bergantung ngan ubat mcm nih..
tapi ntah la... ak tataw nape doc x ckp pape bila ak g jmp dia..
dia just tny ak sakit ape n ambik tekanan darah..
then dia suh p ambik ubat kat kaunter..
so ak ingt ak x da sakit teruk la kan..

then tadi my fren dtg.. mai..
dia ckp maybe ak kn food poisoning..
ak terpikir gak sebelum nih..
tapi ak x mo ambik port sgt..
sbb kalo betol la mau kn tahan wad..
ak tamo dok spital..
cukup ms kecik dl hospital 2 jd rumah kedua ak..
now..
ak tataw nk bt mcm ne...
badan betol2 lesu..
i'm so tired..

hikmah dibalik sakit dan musibah diterangkan Rasulullah shallallahu alaihi wa sallam, dimana beliau bersabda:

"tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya, melainkan Allah akan mengugurkan bersamanya dosa-dosa seperti pohon yang mengugurkan daun-daunnya".

Sunday, March 11, 2012

saja2 nk post ta boleh ke... hahahaha..


salam wbt...
alhamdulillah da selamat sampai shah alam...
ceh macam jauh sgt la serdang ngan shah alam kan...
adoii la bnyk lagi assignment x siap boleh plak ngadap laptop kan...
hahahaha... ape nk buat... ni la namanya gatal tangan...
balas dendam sbb da lama x update blog kan kan... hehehehe...
so ak saje nak show environment tmpt ak duduk n blajar.. hahaha...

ni hah board kat bilik aku :-p
penuh kan kan...
ni sem lpas pny board..hahahahaha
tapi sama jek ngan board sem nih..
masih penuh ngan kata-kata semangat...
yelah... ak ni kadang2 senang down...
macam2 dalam kepala otak ni nak d pikirkan...
tapi alhamdulillah this semester will be ok..

ni pulak meja study ak...
besepah sikit.. cos ak lagi suka buat keje atas katil...

hah ni pulak buku2 yg terpaksa ak hadap sepanjang sem nih...
agak2 banyak ke sikit 2....
tebal2 kot... hahahaha
rajin2 la bukak buku 2 ye nur aliah!!!

nihh.... keje2 tok minggu lepas yg mana....
satu hape pon ak x sentuh lagi..
terbaikkk.... br minggu pertama da buat hal kan kan...
mcm ne nak naikan pointer nih....
hmmmm tataw la 2... hahahaha..

ok smp sini je la...
nak bereskan suma keje2 yg x siap 2...
x pasal ngamuk lak lecturer ak yg baik2 tuh...
good nyte people...
salam wbt..



my hobby!!! ahaks.. i like it okeh ;)

salam wbt...
hari ni ak nk story sikit pasal hobby ak...
a hobby is a regular activity or interest that is undertaken for pleasure, typically done during one's leisure time..
that the definition of hobby 2 me..
how about all of u huh???
masa terluang ak kadang ak lebih suka dok sorang2 bc novel layan perasaan..
hikhikhik... untung ada mak yg sama minat mcm anak dia..
so ak x perlu kuar duit untuk beli novel kan kan..

ni almari tinggi kat umah... suma majalah2 mak n novel2 lama letak kat cni lah...
tapi novel yg best2 suma ak sorok kat dalam bilik mak.. hahahahaha
bkn ape kadang2 org dtg pinjam x reti nk pulang...
lagi2 novel kesayangan ak... my fav.. sakit hati taw kalo ada org mcm 2 :-p

ni pulak antara penulis yg sangat sangat ak suka... 'HLOVATE'
karya dia SUPERB!!!
novel ni kalo kwn2 ak nk pinjam mmg ak x bg...
nasihat ak p beli sendirik :-p
hehehehehehe.. kedekutnye la hai...

hah ni pulak koleksi majalah MANGA ak!!
bukan majalah manga yg gosip2 tu okeh...
ni anime punya... tentu aje NARUTO!!!
sangat sangat gila naruto.. smp poster dia pon ak beli...
mcm budak2 betol... mak hanya mampu geleng kepala...
hikhikhik...

yang ini pulak.. =))
bila tgk pic full ni sentap lak ak [-(
dah tataw kemana la puzzle nih..
penat ak buat kot..
tapi anak2 sedara ak dok main habis punoh suma...
huhuhu.. nak marah pon x smp ati..
x sempat ak nk bt frame puzzle nih taw :'(

tapi pape pon sejuk gak la hati nih...
ni ak tampal poster n pelekat2 naruto kat bilik ak...
hikhikhik..
ni totally abg yus (abg sulung ku) n my mummy geleng kepala...
totally mcm budak2!! okeh..
what 2 do da minat kan kan...
ak x bg sape2 cabut taw.. brani cabut la ak sekeh kepala nnt [-(

hah ni pon 1 lagi pembaziran ak buat..=))
tp tade la membazir sgt sbb bkn duit ak...
hahahahaha.. slalu paw duit mak nk beli DVD anime nih..
mak pon mmg x blh nk ckp ape lg da...
naruto je ak x mampu nk beli tiap2 bulan sbb bnyk no...

nice kan star dalam balang nih...
ak suka buat star g ni kalo bosan2 x dak buat pe...
banyak gak ak buat...
tapi ak letak dlm botol je la...
nk beli botol2 mcm ni mahal kot...
gn yg recycle sudah... jimat~ hahahahahaha

hah yg ni pulak :| tade la dlm hobby ak...
but must do nih.. =))
ni homework ak yg x siap2...
dia bg signal suh berenti online n start do the work la 2..
hahahahahaha...
try 2 finish all the work by tonight..
cos i've meeting tomorrow night...
haila.. haila... another meeting huh...
what 2 do... da tanggungjawab!!!
nunyte all....
muahhhhh :*

Saturday, March 10, 2012

part 6 3rd year student....

salam wbt...
new semester hah... x sangka da sem 6..
ak rasa mcm baru je mak abah antar masok matrik dulu..


still ingat lg sebulan dok nangis nak balik umah...
sampai mak abah risau..
then i survive kat kedah.. then continue my study kat uitm shah alam..


betol2 x sangka kan cepat betol ms berlalu...
masuk tahun ni da nk masok 3 tahun ak kat shah alam...
jatuh bangun ms belajar... bnyk yg ak belajar..
yg pasti jika sekali jatuh jgn pernah putus asa..
ak sudah rasa jatuh bangun dlm tempoh ni..
family n kawan2 la penguat semangat untuk ak terus berjuang..
thanks for that..
susah nk cr kawan2 yg betol ada dgn kita susah dan senang kan..
so... new semester!!! part 6 n ak lega sgt2 k...
i'm back... balik 2 ori class... AC 220 (6K)!!
n this is my new timetable for this semester..
soooo... this sem i will try my best...
untuk naikkan pointer balik...
syukur alhamdulillah semester lepas berjaya harungi dugaan besar dlm pelajaran ak..
x boleh nk main2 dah.. sem dpn dah nak praktikal kan..
sooo... setakat harini aje...
homework belambak2... even baru 1st week masuk study.. hikhik..

Friday, March 2, 2012

amalan yang baik untuk minda...


menyedut udara segar

oksigen adalah sangat penting kepada otak manusia kerana otak adalah pengguna olsigen terbesar dalam tubuh badan kita. jika berlaku pemcemaran udara, ia boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan mengurangkan keaktifan otak. carilah tempat yg boleh memberikan anda ketenangan untuk mendapatkan udara segar..


merehatkan minda jika kurang sihat

anda tidak boleh terlalu memaksa minda anda untuk bekerja kuat sekirannya tubuh badan anda tidak sihat. biasanya jika badan anda tidak sihat, minda pun akan menjadi lemah untuk berfikir. perbuatan suka melakukan kerja yang banyak berfikir semasa tidak sihat adalah tidak bagus. ini kerana minda anda juga perlu berehat jika tubuh badan tidak sihat.


tidak kepada rokok

kita memang sudah banyak mengetahui yg merokok adalah sangat membahayakan diri sendiri dan juga orang lain. jika tabiat suka merokok ini tidak di buang dalam diri seseorang ia boleh mendatangkan banyk kesan buruk dalam diri seseorang. asap rokok akan mengakibatkan bnyk penyakit berkaitan otak seperti alzheimer dan akan membahayakan lagi adalah strok.


mengambil sarapan pagi

bagi yg ada penyakit gastrik, rajin mengambil sarapan pagi adalah salah satu cara untuk mencegah dari terkena gastrik. apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. oleh itu, ia akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif. seterusnya minda seseorang akan menjadi terlalu lemah untuk berfikir.

    p/s: just for sharing.. copy paste from my planner.. enjoy your reading guys!! ;-)