CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 28, 2012

luahan rasa hatiku..

salam wbt..
ok first of all just nak inform korang ni agak personal..
ak dah lama pendam suma nih..
and harini entah kenapa aku sedih sangat2 and i need to share with someone..
but my best friend not around so i just write here..
so kalau korang rasa agak membuang masa baca post aku kali nih sila la blah dengan hormat nya okeh... hikhikhik...

i'm currently part 6 on my 3rd year at UiTM, Shah Alam.. Bachelor in Accountancy (Hons)...
entah kenapa aku agak rasa terbeban dengan kesilapan aku masa lampau..
kesilapan dan kealpaan aku masa lalu yang menjadi penyebab aku jadi tension dan stress..

story begin with..

dari sekolah dulu aku ambik aliran akaun.. entah kenapa aku rasa dekat sangat..
yup memang aku suka sangat walaupun masa 2 cita-cita aku untuk jadi seorang peguam.. (memang tak sesuai kot)
then i learn more about accounting.. lama2 minat nak kearah akaun makin mendalam..
result SPM aku tade la gempak sangat mcm orang lain tapi alhamdulillah aku berjaya menempatkan diri di kolej matrikulasi kedah (KMK) dalam aliran akaun.. batch 2008/2009~
bangga nye time tu memang tak terkira..
sebab nya aku berjaya buat mak abah bangga dengan aku..
i try my best to perform well..
yelah dah la tercampak jauh ke utara tanpa teman-teman dan mak abah..
alhamdulillah result sangat di luar jangkaan aku..
walaupun masa mula-mula masuk dulu ramai yang pandang rendah kat aku..
yelah result SPM tak seberapa nak di bandingkan dengan mereka..
(jangan ingat tade org macam tu taw, 1st day aku kat sana dah jumpa orang macam tu)
yup ak down sangat2... sebulan aku menangis mintak nak balik..
mak abah kat serdang punya la risau sampai abang sulung aku call cakap try dulu takkan nak suruh mak abah datang kedah pulak kan..
then aku cuba yang terbaik untung masuk dengan kelompok mereka...
alhamdulillah masih ada lagi teman2 yang tidak memandang rendah padaku...
yup i'm very proud with all of you my friend..
aku akan ingat mereka sampai bila2..
teman2 yang menghulurkan tangan di kala ak jatuh.. (bukan jatuh tangga ye,hehehe)

setahun di kedah alhamdulillah dengan result yg aku kira mantap..
aku dapat menempatkan diri di UiTM, Shah Alam..
and all began there...
1st semester i try my best to get dean list.. tak tercapai
2nd semester aku try lagi.. and again masih tak tercapai..
3rd semester again and again.... masih tak tercapai..
i try my best and at the end...
walaupun result x da la teruk mana kalau grad pon masih dapat upper class..

pada hari aku jejak kan kaki di bumi shah alam..
aku pernah berjanji yg 1 hari nanti aku akan berdiri dengan megah nya di atas pentas untuk terima certificate 1st class degree..
satu je harapan aku adalah untuk buat mak abah bangga aku sebagai anak mereka..
tapi entah kenapa semangat aku mula down...
sampai satu masa aku da tanak fikir ape2 dan aku hanyut dalam dunia maya...
dunia maya??
korang nak taw ke dunia maya tu ape??
tapelah tak perlu taw sebab nanti makin panjang lak aku menulis.. hahahahaha
yang pasti nya itu cara aku memberontak dalam diam..
aku da tak boleh nak push diri sendiri untuk get better result..
semester 4... aku tataw la ape aku jawab masa dalam exam...
so memang tak terkejut la bila ak terpaksa repeat beberapa paper...

sengsara nya masa semester ke 5...
aku terpaksa tukar kelas.. berpisah dengan kawan2 baik aku yang aku kenal dr 1st kelas kitorang jumpa kat shah alam nih..
perit memang perit... dan masih lagi ada insan yang memandang rendah padaku..
yes i know my mistake.. tapi benda dah jadi kan..
aku ambik 8 subjek dalam satu masa dengan max 23 credit hour..
7 paper final yg macam nak pecah kepala bila 4 paper bertutur2 hari...
ada 1 masa tu aku memang tak blh carry on da.. kelas yang padat assignment yang belambak...
dengan tanggungjawab pada kelab..
aku stress aku tension..
sampai satu masa aku give up.. aku dah macam jatuh terduduk terus..
hilang semangat untuk terus continue my study...
sampai satu masa aku nak quit study.. nak kuar dari suma masalah.. rasa nak lari..
and suma ni mak abah tataw pun sebab bagi aku time tu..
ak dah kecewa kan mereka..
satu masa dulu aku pernah janji takkan pernah kecewakan diorang.. and i'm failed!!
perit pedih aku tanggung sendiri..
walau masih ada teman2 yang bagi sokongan lain rasanya nya dengan family sendiri kan..
tapi semuanya aku simpan sendiri..
i try my best.. alhamdulillah aku lulus semua subjek masa semster ke 5 and suma paper repeat aku lulus...
cgpa pun naik walaupun jatuh menjunam masa semester ke 4 dulu..
alhamdulillah ak perform jugak masa sem 1 sampai 3.. so jatuh gpa pun still cgpa ak selamat...

then now...
aku rasa kali kedua ak rasa betul2 give up..
time nih for sure semua orang pun dah dapat tempat praktikal..
and aku masih tercari...
banyak dah tempat aku hantar application.. tapi...
pada firasat aku mungkin diorang tengok pada result..
tapi kalau macam tu masih jugak ada teman2 aku yang da dapat..
why?? i keep asking myself..
sampai ada masa2 nya aku binggung and x dpt focus on my study..
dan tanggungjawab aku pada kelab..
mana silap nya??
dan aku masih terkapai-kapai macam nih..
apa yang harus aku lakukan..
ak jatuh tapi aku bangkit semula..
mungkin kah aku akan jatuh lagi kali ini??
aku sendiri tak dapat menjangka kannya..
aku da tak taw nak buat macam mana lagi..
sedih marah semua jadi satu...
dan aku masih terkapai-kapai di kala ini...
WHAT SHOULD I DO??
dan pada masa ini aku da tak mampu mengharungi dugaan ini sendiri..
mungkin org yang dengar tak rasa macam ape yang aku rasa..
perit... aku sendiri yang rasa..
aku bukan insan yang mudah give up..
tapi bila terbeban sebegini aku tak tahu nak berpaut pada siapa..
apa yang ada pada aku sekrang hanya sisa-sisa kekuatan..
aku dah tak sanggup tengok wajah kecewa mak abah..
cukup sekali aku kecewakan diorang..
korang suma ingatlah..
jangan sesekali kecewakan mereka..
hanya semangat tu yang aku ada untuk teruskan perjuangan aku di UiTM..
aku harus membalas jasa mereka..
hanya itu yang aku mampu lakukan..
tapi mampukah aku???

Saturday, May 26, 2012

shopping.. shopping and shopping...

salam wbt...
hari ni start cuti sekolah and start cuti seminggu hari gawai untuk UiTM..
cadangnya memang tak nak balik rumah..
yelah exam lg sebulan kot and banyak lagi yang tak study..
tp ntah nape rumah memangil2 suruh balik.. hehehehehe...
so lepas je habis test FAR pg tadi aku terus chaw balik rumah..
balik2 je tgk mak tengah masak... rendang ayam.... daebak!!
hari khamis lepas ada call mak suruh masak rendang ayam..
then mak cakap tape balik nanti masak sendiri... arghhh teharu gila kot...
sebabkan teharu sangat2 aku pon teman la mak shopping.. hikhik..
nice shopping lagi kan memang tu la keja aku bila balik rumah..

nak taw tak apa aku shopping :-p
tanak taw pon aku nak tulis gak... blog aku suka hati aku la...hehehe
tah knape tetiba je suka jubah sekarang nih...
ape lagi aku pon borong la sampai 2 pasang..
tu suma suggestion dari pada my mom la.. jom usha..


jubah yang nih pakai untuk pegi kelas ka kuar ke kan..
mula2 ingat nak pakai untuk dinner MCC...
tapi macam simple sangat walaupun tema mmg da kena.. arabic kan..
jom usha bawah lagi...


hah ni pon jubah gak.. tapi aku still tataw lagi sama ada nak pakai untuk dinner nanti atau x..
arghhhh runsing lak bila pikir pasal dinner nih..
yelah da last sem dinner ngan junior2 yang lain kan..
sedih lak... sob sob sob..
ok stop it...

hah tadi kan ada pesta buku dekat mines taw...
hah ni la buku yang aku beli...
hah jangan tengok kat tajuk buku dia je k..
buku ni totaly not about love okeh..
buku ni more 2 motivation.. nice and all of you should read it okeh..
beberapa isu yang dikongsikan dalam buku ni...
late is better than never, aktiviti pelajar cemerlang, a morning person, harga sebuah persahabatan, mind set dan macam-macam lagi la...
so apa kata korang try2 la cari buku nih...

hah yang ni pulak...
buki ni tajuk dia perisai wanita...
dalam dia ada 5 buah buku and sesuai sangat la untuk di baca oleh para-para wanita..
yelah kita ni manusia serba kekurangan kan..
apalah salah nya kita tambah2 kan ilmu dengan pembacaan macam nih kan kan..

tapiiii sebelum aku start baca buku-buku yang baru beli tu...
suka la kiranya aku habiskan dulu novel yg aku baru baca nih...
lama dah aku rasa tak baca novel2 baru nih..
semester ni aku rasa x sentuh sangat novel entah nape la...
aleya aneesa antara novelis yang paling aku minat...
so sebelum aku start buat homework yang belambak tu aku enjoy dulu la eh...
korang pulak cuti2 ni buat ape??

p/s: selesa ada kat rumah... tenang je... k bye...

Sunday, May 13, 2012

main masak-masak jom...

salam wbt...
aktiviti hari ni... gotong royong untuk BBQ..
idea by leya and yatt serta AJK2 MCC yg lain i guest..
nice... walaupon tak ramai yg join..
tapi aku masih berpuas hati..
nampak lagi la pewaris2 kami untuk teruskan perjuangan kami nanti..
yelah last sem da kan ktorang dengan MCC..
lepas ni ramai yg dah grad yang praktikal...
yang tinggal junior2 kesayangan kami ni hah..
so petang td kitorang prepare la untuk BBQ harini...
made by us okeh..
jommm tengok...


ocha and yatt...
basuh kerang basuh ayam potong ayam suma bagi dekat depa dua la...
hehehehe... daebak..

cik kak dua orang nih...
norma latif and sabrina...
adik2 ni tolong potong bawang n buat coslow...
superb.. sedappp hingga menjilat jari..
hahahahaha...

yang ni sabrina...
JPK informasi penerbitan dan multimedia aka AJK operasi MCC..
best la sab sbb turun join kitorang petang tadi..

kerang 1 besen hah....

yeahhh that's me.. hehehehe :D
ni paksa rela norma ambik kan picture..
aku kan gila kamera.. over you...
ayam....
buat sendiri ni taw...
memang tahan lapar je kitorang taw...
habis suma ni..

roy, me, kak qila and sha...
peace yooo...

ni cik yatt miss naib presiden..
senyum sokmo.. hikhik..


potong jangan tak potong ye....







ni aktiviti sebelah petang sebelum BBQ..
picture masa BBQ will be upload later..
suma pun dah kepenatan membakar ayam..
so aku tak dapat lagi picture2 yg diorang snap..
will be continue~

Saturday, May 12, 2012

lulus or gagal??

salam wbt..
just want 2 share something..
sebenarnya tataw nk tulis ape..
tp entah la mungkin ini sekadar luahan perasaan seorang yg bernama nur aliah abdul rahman..
cepat betul masa berlalu kan..
sekejap je aku rasa semester 6 ni berlalu..
x lama dah lg nak exam.. tinggal lagi 44 hari sebelum study week..
and i'm not ready at all..
aku masih macam nih..
masih main2..

and sometimes i try my best 2 do the best but end up with....
buat aku bertambah tertekan dan kecewa..
mana silap aku? aku sendiri x tahu..
abah selalu pesan kat aku..
ya buat elok2, belajar elok2..
jangan leka dgn laptop jgn tgk movie aje..
belajar elok2, makan jgn lupa... baiki result kalau boleh..
and know what... sampai sekarang aku masih rasa bersalah dgn mak dan abah..
sebab nya ak pernah kecewakan mereka..
aku pernah terleka dgn dunia sehingga aku abaikan tanggungjawab aku..
ye ak sorang anak perempuan mereka..
dan ak pernah kecewakan mereka..
dan ak x mahu mengulangi bende yg sama..
aku x sanggup lihat mereka kecewa lagi..
so insyaallah aku x kan berputus asa lagi..
ak x kan give up selagi ak x smp target yg ak mahu kan..

mak abah..
trust me.. i will never let both of you down for a second time..
that's my promise and insyaallah i will achieve it..
so untuk korang2 yg masih terleka dgn dunia..
ingat la pengorbanan mak ayah kita,...
besarkan kita hantar kita smp masuk uni mcm skrg..
ye kadang2 aku menangis meratapi kebodohan dan kelalaian aku..

p/s: i love both of them.. with all my heart.. and ak tak dapat nak bayangkan hidup aku tanpa mereka.. always miss them.. arghhh buat ak rasa macam nak balik rumah saat ni jugak...

voice by Baek Ji Young feat. Gary Of Leessang

salam wbt... haiii u allss...
hehehehe :D lama tak update blog kan kan..
just nak share with all of you lagu yg ak baru dengar tadi..
lirik dia sgt best and baca betol2 bnyk maksud nye..
lagu ni dalam bahasa korea tp ni translate to English..
enjoy the song okey...


i can hear your voice
the sound of the waves in my ear
it seems as if there is no one
i'm standing alone in pain (cause i'm so lonely)
i told myself that i came here just to see the ocean
now stop
the voice that won't leave my ear
that person voice

i keep hearing your voice thought i've let you go
even if i close my eyes and hold my breath
i can still hear that guy's voice
the voice that make me bad and even more in pain
i can't see you
i can't even touch you
i let you go into those waves

my heart hurts like the waves that are breaking
unfortunately time passes quickly
no matter how we try to hold on
you come and go like the waves
even people who are hundred times better than you come
i don't want to love anyone else
gonna hold on even the heart breaking breakup
i don't want to let go
i'll take the pain, why is it me?
not being able to have you forever, is this it?
is this our love? you shouldn't have been nice, bad person
i can't live right, what is this
i try to wait and throw away
but in the end the thing that come back
into my heart is you..
i drink, i walk the streets, i leave alone
you are still the one who covers me like the waves

i keep hearing your voice thought i've let you go
even if i close my eyes and hold my breath
i can still hear that guy's voice
the voice that make me bad and even more in pain
i can't see you
i can't even touch you
i let you go into those waves

you come and go like the waves
i live day by day in longing
even though i wait and wait and throw away
i hug you who comes back to my heart
and that's how i live

everyday because of your voice
i thing i'm going to die
block my mouth and dig into
my heart cry all that i'll never cry
i can see now that i have many tears
eventually in the end i'm a girl...

p/s: nice song and this song remind me 2 someone.. even people who are hundred times better than you come i don't want to love anyone else like i love you..
*hands down