CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, January 2, 2013

saya manusia biasa..


salam wbt... tak sempat nak bagi salam dan terus letak pic dulu..
apakah??
sejujurnya sekarang ni dalam keterpaksaan untuk menaip diruang yang sunyi nih...
sejujur nya jugak saya lagi suka kalau dapat melelapkan mata setelah seharian bekerja...
makanya saya mengambil sedikit masa untuk mencoretkan sesuatu di ruangan sepi ini..
tajuk nya tak lain adalah sahabat..

apa makna sahabat?
semua orang punya pendapat nya yang tersendiri bukan..
begitu jugak diriku..
kenapa memilih topik ni malam ni..
sebab nya saya nak menghindarkan dari cakap2 di belakang saya..
maksudnya??
hah jangan salah sangka ye... 
ada diantara sahabat2 saya yang mungkin masih tidak memahami dirini..

apa perasaan anda jika sahabat sendiri mengatakan anda seorang yang sombong?
alasannya berkata begitu..
bila di tegur di facebook langsung tiada balasan..
lama dah tak nampak komen kat wall mereka..
ataupun tak pernah tegur mereka..
apa makna nya sombong ye??
pandai2 la pikir okeh..
back to the topic..

mungkin siapa yang kenal dengan saya faham saya macam mana..
pertama nya maaf banyak2 kiranya saya ni tergolong di antara orang yg sombong..
sebabnya tidak dapat memberi sebarang feedback atas kemahuan kalian..

beginilah ceritanya ye..
apa yang saya buat sekarang ni sampai kan tiada masa untuk menegur kalian semua..
saya sedang menjalani latihan praktikal di sebuah audit firm..
ok.. nama pun student account kan..
dari belajar terjun ke bidang pekerjaan..
rasa sangat penat mula2 la..
tapi alhamdulillah sekarang berkurang la walaupun masih penat..
hahahahaha..

jadual harian saya... pagi bangun pergi kerja..
kadang2 masuk awal.. kalau tak banyak kerja boleh la balik awal..
tapi taw je la kalau audit firm masa peak hours kadang2 datang awal balik pulak lambat..
pernah dengar x pepatah.. penat otak lagi teruk dari penat badan..
macam tu la situasi saya..
bila dah seharian di pejabat, balik rumah je memang out terus..
kadang2 terus tertidur, kalau larat pon dok tengok anime..
bukak je facebook tapi mata tak pandang pun..
hujung minggu pulak saya banyak habiskan masa dengan my mom..
teman dia pergi jalan.. faham2 je la saya ni sorang je anak perempuan..
tapi kadang2 tu saya ada jugak jenguk2 wall kawan2...
cuma nya saya tak menaip ape2 la..
saya diam tak bermaksud saya tak ambik tahu hal awak..

mungkin orang lain boleh cakap ape aje..
kita berada di situasi yang berbeza..
mungkin ada yang cakap alah baru kerja macam tu pon dah penat..
macam saya cakap la..
situasi kita berbeza.. saya pernah kerja dekat kedai buku yang mana pekerja nya hanya 2 orang dan dua2 nya permpuan..
penat mmg x ingat la kan.. tapi penat badan la.. dok angkat kotak2 buku.. oiii ingat ringan ke??
tapi time tu saya masih lagi boleh lepak ngan kengkawan..
tapi sekarang.. kalau dapat rehat yang cukup kira besyukur sangat la..
saya tataw macam mana kamu penat bekerja macam tu jugak kamu tataw macam mana saya bekerja.. 
melainkan kamu berada di tempat saya..

i'm practical student..
lot of thing i have to learn and apply at the same time..
saya tak mengeluh malah bersyukur..
itu maksud saya situasi kita berbeza..
jangan pernah samakan situasi kita..

owh jauh menyimpang dari topic kita nih..
straight to the point je la ye..
bagi saya sahabat tu tak perlu sentiasa ada bersama kita..
melekat bak kembar yang tak boleh di pisahkan..
kadang2 merimaskan bukan..
sahabat bagi saya tidak perlu berada disis 24 jam..
yang penting dia sentiasa di hati..
saya faham kamu dan kamu jugak faham saya..

yeah i do have someone.. my close friend.. my best buddy ever..
kami tak perlu berhubung setiap hari untuk menunjukan persahabatan kami..
kadang2 3 bulan macam tu br contact..
tapi saya taw dia sihat dan saya tak nak ganggu dia masa belajar..
dan begitu la sebaliknya..
dia juga ada kehidupan dia begitu juga saya..

sangat jauh menyimpang..
akhir kata la nih.. mata ni pun dah tak lalu nak tgk skrin laptop nih..
jauuh macam mana sekalipun kita..
saya sentiasa ingat memori kita bersama..
kenangan!! saya jenis yang berpegang pada memori dan kenangan..
selagi ingatan tu ada di setiap benak fikiran dan kotak memori saya..
insyaallah tak mungkin saya lupakan mana2 kawan saya...
lastly.. saya mohon maaf sangat2 kiranya ada yang terasa dengan sikap saya..
saya hanya manusia biasa yang selalu melakukan kesalahan..
kiranya ada yang terguris boleh la cepat2 bagi taw ye..
heeeee :-D


Tuesday, January 1, 2013

new year! bubye 2012.. welcome 2013..

Salam wbt...
alhamdulillah.. bersyukur sangat kerna masih di beri peluang untuk terus bernafas di atas bumi ini..
tahun datang bersilih ganti..
tapi yang pasti aku masih begini,..
harapan nya semoga tahun 2013 ni membuka lembaran baru dalam hidup ini..

saat 12 tepat orang berpusu2 keluar melihat bunga api sedang aku hanyut dibuai mimpi..
aha.. tiada sambutan2 ye macam biasa jugak la..
jadinya... dipendekkan cerita la...
apa pulak azam untuk tahun 2013 ni???
harapanya tak terkubur la seperti azam2 tahun sebelumnya.. heeee..

pertama sekalinya azam aku untuk tahun baru ni..
untuk short term punya la... heee...
buat masa nih aku nak habiskan dulu practical training.. insyaallah lagi sebulan habis la..
memang tak sabar nak habis.. penat gila lagi2 kerja dekat audit firm kan..
tapi harapan aku sebulan yang tinggal ni aku dapat kutip segala ilmu yang boleh..

keduanya... azam ak untuk tamatkan pengajian aku tahun ni jugak..
insyaallah kalau tak ada apa2 halangan 4 march 2013 start new semester as final year student..
harapannya aku lebih serius dalam pelajaran dan tak kan pernah give up..

ketiganya.. apa lagi ye...
aku nak jadi anak dan muslimah yang solehah..
aku ingin berubah ke arah yang lebih baik.. insyaallah..
bukan sebelum ni tak baik.. hahahahaha...
cuma bila usia dah meningkat rasanya elok la untuk belajar lebih matang seiring dengan usia kita kan..
owhhh nooo.... x sangka dah 23 tahun ak ye..
still muda lagi ye tak...

itu je la kot azam ak tahun nih... eh tak la mesti la ada lagi.. tapi yang main nye ni la...

makanya... secara rasminya.. saya menutup tirai 2012 dalam hidup saya..
jika ada sebarang kesilapan harap di maafkan la ye..
welcome 2013... hari2 yang mencabar semoga dapat dilalui dengan tabah..

to all my friend yang bakal menamatkan zaman single mingle diorang tu,...
harap sangat berbahagia ye... jgn lupa jemput kita lak ye..
for me? aha lambat lagi la kot banyak lagi benda nak di fikirkan..