CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, December 8, 2012

world's biggest book sales!!

Assalamualaikum wbt..

hye hye hye... heeee :-D 
lama sangat rasanya kan kan tak update ape-ape kat ruang blog nih...
dulu ingat kan masa praktikal ni lagi banyak masa nak bersenang lenang..
tapi aduhai... lagi busy dari masa belajar taw..
but now i'm not going to write about my practical training..
ohoooo jangan nak speaking sangat la kan kan...
macam yang kalia lihat pada tittle post saya ini.. heee :-D
hari ni luangkan masa dengan my mom and teman dia pegi jalan-jalan cari buku...
disebabkan mak ssaya minat sangat membaca saya pun ikot kan je la ye..
sejak-sejak dah blh drive nih kan mana pegi memang saya la yang jadi driver nye..
ok lets go~~~~~ owh ye lupa nak bagi taw.. disebabkan saya ni pakai hp murah je so kualiti gambar agak tidak lawa la kan but i just want to share with all of you..




jauh berjalan tu.. heeee :-p



my mom with her car.. ahaks... lawa kan kan...
(dalam anganan je la, kalau aku keje besar pon nak dapat kereta nih x mungkin kot)


ok ni pintu masuk ke pesta buku ye... 
dekat belah luar pon ada jugak tapi bukan jual buku la...
let's go~~~~


my mom sibuk mencari novelnya...


tempat dia sangat la luas dan sangat la banyak buku nya...
sampai kan diorg bawak kotak untuk isi buku yang nak dibeli...
bukan itu je... harga dia sangattttt murah...
ak ada jugak la beli novel satu novel harga RM 8.00
ok jom tengok apa yang ak sempat capai tadi ye...




ni la novel-novel yang sempat aku beli...
nak merayau lama-lama pun tak larat la sebab ramai sangat orang..
so kalau korangnak pergi sempat lagi...
dia bukak sampai esok..
so ape lagi serbu la...
lepas pergi mines saya ajak mak pergi jusco..
disebabkan dekat pesta buku ni tak jumpa novel yang latest so ape lagi jalan lagi la...
dekat jusco agak-agak nak dekat  biji buku jugak la mak beli kan.. 
tapi satu yang sempat aku rembat nak baca yang ni...


sejak bila aku minat baca novel English ni aku pun tataw..
just nak try improve my language..
ape salahnya kan kan...
so agak-agak bila aku boleh habiskan baca suma novel-novel nih??

Sunday, October 7, 2012

lamaran pilihan Allah..



sekiranya kita cinta pada manusia..
tak semestinya manusia cinta kepada kita..
tetapi sekiranya kita cinta kepada Allah
nescaya cinta Allah tiada penghujungnya..


sekiranya kita cinta kepada manusia
kita akan cemburu kepada orang yang mencintai orang yang kita cintai
tetapi sekiranya kita cinta kepada Allah
kita akan turut mencintai
orang yang melabuhkan cintanya kepada Allah juga..


Ya Allah,
andainya dia adalah jodoh yang di tetapkan oleh-Mu kepadaku
maka campakan lah dalam hatiku cinta kepadanya adalah kerana-Mu
dan campakkanlah dalam hatinya
cinta kepadaku adalah kerana-Mu

namun...
andainya dia bukanlah jodoh yang ditetapkan oleh-Mu kepadaku..
berikanlah ku kekuatan agar pasrah dalam mengharungi ujian
yang kau berikan kepadaku...

Ya Allah
jika aku jatuh cinta
cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu
agar bertambah kekuatan untuk mencintai-Mu

Ya Muhaimin
jika aku jatuh cinta
jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu

Ya Rabbana
jika aku jatuh hati
jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada-Mu

Ya Rabbul Izzati
jika aku rindu
rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu

Ya Allah
jika aku rindu
jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurga-Mu

Ya Allah
jika aku menikmati cinta kekasih-Mu
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-Mu

Ya Allah
jika aku jatuh cinta pada kekasih-Mu
janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu

Ya Allah
jika kau halalkan aku merindui kekasih-Mu
jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu..


tak minta yang soleh, sebab saya pun tak lah solehah sangat..
tak minta yang bergelar ustaz, sebab saya lagi jauh untuk bergelar ustazah..
nak minta yang kaya, saya pun tak kaya hanya sekadar apa yang ada..
nak minta yang hensem, saya tak la cantik sangat sekadar hamba sesempurna kejadian ALLAH ciptakan..
nak minta yang berpangkat saya hanya seorang hamba..
cukuplah sekadar yang memahami dan menerima ku seadanya..
cukuplah yang ada agama di hati dan mengamalkannya serta sama-sama mencari jalan ke syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina..
cukuplah yang sama-sama saling membantu dalam susah dan senang mengharungi lautan dunia..


sesungguhnya tugas pertama ku bukan mencari dirimu tapi mensolehkan diri ku...
sukar untuk mencari soleh dirimu andai solehah ku tidak setanding dengan kesolehanmu..
janji ALLAH pasti akan ku pegang dalam misi mencari diri mu..


we are friend...

salam wbt... 
ollaaaa..... lama rasanya tak singgah kat blog nih..
whats up all... hahahahaha...
permulaan story untuk kali ini... we are friend and still a friend..
28 September 2012~ story begin... tadaaaaa...
jumaat masih tade kata sepakat dgn sapa sy harus pergi ke negeri sembilan...
kalau ikot kan hati mmg dah malas nak pegi sbb last minute macam ni kan..
tapi last2 dpt msg from my friend ezatil akma aka gadis melayu..
kitorang akan tido dekat serting, negeri sembilan..
balik keja macam x cukup tanah bersiap kemas apa yang patut sebab sebelum bertolak tu da janji ngan mak nak pegi mines..
sempat lagi tu... memang kelam kabut gila la time tu...
sampai putrajaya dalam pukul 11 lebih... tu pun sesat nak mencari rumah cik alya shiro nih...
agak2 dalam kol 1130 kitorang gerak to serting malam tu jugak... hikhik.. keja gila kan... bagi aku la..
dalam pukul 145 kot smp rumah putput aka nanafieda aka confius.. adeh bnyk tol nama dia nih...


aha... ni di pagi hari setelah siap berdandan nak g palong ye..
~dis, alya, putput and me~

pagi tu kitorang keluar agak awal sebab nak cari hadiah untuk puan pengantin.. tp tade la awl sangat kan...


sempat snap lagi sementara tunggu keta mak jemah lagi satu..


ni hah dia ketua mak jemah... hikhik..
nana, kak ieya and jijah...

agak2 dalam pukul 1 lebih kitorang samapai palong.. fuh punya jauh perjalanan nak ke sana..
aku ingat kan kejap la kan... tapi rasanya hari tu kitorang banyak duduk dalam kereta dari jalan dekat luar..


snap.. snap lagi... depan pelamin sebelah perempuan ye...


ni lah sahabat kitorang yang dah bergelar puan di antara kami...

tak sempat nak bergambar sekali dengan pengantin sebab time tu dah nak hujan and kitorang memang nak kena gerak awal sebab nak check in dekat port dickson pulak lepas tu...
dalam pukul 6 lebih baru kitorang sampai port dickson... ada prob sikit dengan tempat penginapan tapi alhamdulillah segala nya berjalan dengan lancar after that.. sempat la jugak pusing tgk2 barang kan..
malam tu lepas dinner terus balik apartment.. semua keletihan... tapi tak jadi hal la kat diorang ni sebab masing2 mulut tak berenti jugak walaupun penat mcm mana pun...
ye lah kan jumpa pun bukan selalu kalau ikot penat macam tak berbaloi datang cuti jauh2 kan...
dalam pukul 12 masing2 dah get ready nak tido..zzzzZZZZZ...

dalam pukul 130 ak dikejut kan oleh kak ieya..
mamai2 tu pun bangun jugak tengok kat bilik sebelah diorg tgah bersiap nak keluar...
ni memang buat keja gila ye... budak2 ym turun PD nak jumpa..
alahai kalau ikot kan memang la tersangat malas nak ikot kan..
tapi last2 ikot jugak la sebab bila dah terjaga hilang terus rasa ngantok tu...


dalam kereta nak gerak dari apartment.. comei2 belaka...
bak kata jijah imej tu penting... padahal ni suma br bangun tido nih.. hahahahaha...
jijah, kak ieya and nana..


lepak2 jap pastu kotorang blah sebab diorang pun dah penat kan..
sempat snap pic sebelum balik...
kak ieya, miji, nana, star and me...

bila dah kuar time2 gni balik tu semua kelaparan...
punya la jauh nak g mkn padahal cari McD je kot.. ke hujung dunia pulak rasanya...
makan2 borak2 agak2 dalam pukul 630 br smp apartment..
memang tak sempat la kan nak tido ke ape...
terus kejut budak2 lain.. dah janji nak mandi pantai...


muka excited nak terjun laut.... hahahahaha... muka bangun tido semuanya...


macam2 aksi korang buat ye dalam air tu...
tak puas berendam kat laut sambung pulak dekat swimming pool kat apartment...




seronok je korang ni kan....
lepas puas mandi manda naik apartment siap2 untuk gerak balik umah masing2...
penat memang tayah cakap la kan dengan tak cukup tido nye...
tapi alhamdulillah semua nya baik2 saje..
entah bila dapat peluang nak gathering macam nih...
lepas sorang2 kawen... lepas ida nih.. jah pulak tahun depan... lepas tu tataw pulak turn sape..

anyway.. orang cakap kenal dengan budak2 ym ni tak semua nya baik..
tapi alhamdulillah sepanjang aku kenal and join ym nih...
diorang ni la antara close friend ak...
you all the best la... my true friend...


love them all...
will always remember our memories together...

Monday, July 2, 2012

akhir sebuah rasa...



title of song kenangan semalam by olan...

ya akhir sebuah rasa bila akhirnya dia buat keputusan untuk mengakhiri zama bujang nye dalam masa terdekat ni..
first of all congratulation to you and your future wife..
I'm happy for you... walaupun dalam hati hanya ALLAH yang tahu...
sakit.. itu yang kurasakan bila dapat tahu...
namun aku tahu jodoh antara kita memang tak ada...


thanks to my best friend sebab bagi tahu kat aku...
maaf jugak sebab buat kamu risau tentang hati aku..
i can lie to you but i just can't lie to myself..
it's true.. deep in my heart...
masih ada nama dia dihati ni...
4 tahun... lama masa berlalu...
tapi ak masih bodoh seperti dulu.. masih ada rasa sayang pada dia..
aku tergamam bukan hanya terkejut tapi kerna aku tahu betapa punah nya hati aku saat itu..



let go things that can no longer be fixed...
if you force to try to put them back,
things will only get worse..
holding one is being brave, but sometimes..
moving on make you even tougher...

i keep telling myself just move on...
dia dah pun melangkah pergi mulakan hidup baru...
kalau setahun yang lepas dia masih ada untuk aku..
tapi kini dia bakal menjadi milik orang lain...
just move on!!!!
but it's not easy to do it...
orang boleh cakap apa saje tapi untuk melakukan nya...

tapi.. nak buat macam mana kan...
bende dah jadi... dah berlalu pun...
move on and have a good life...
insyaallah i can do it... but it's take time..
i hope... one day.... i will find a person like you...
maybe you are to good for me...
have a happy life with your new family...
thanks for inviting me, but i can't go there...
sekali pun aku tak ada paper exam hari tu,
takkan mampu kaki ni melangkah melihat dirimu di atas sana...
and for me....

p/s: 8 July 2012... i will always remember that date...
barakallah hulakuma wabaraka... tahniah!!

which hurt the most??


have you ever wondered which hurts the most?

saying something and wishing you hadn't?

or saying nothing and wishing you had....

i guess the most important things are the hardest things to say..
don't be afraid to tell someone you love them..

if you do, they might break your heart, if you don't you might break theirs..

have you ever decide not to become a couple because you were so afraid of losing what you already had with that person?
your heart decides whom it like and whom it doesn't..

you can't tell your heart what to do.. it does it on its own..
when you least suspect it or even don't want it to...

have you ever wanted to love someone with everything you had, but that other person was to afraid to let you??

to many of us stay walled up because we are too afraid to care too much..
fo r fear that the person does not care as much or even at all..

have you ever denied your feelings for someone because your fear of rejection was too hard to handle???

we tell lies when we are afraid, afraid of what we don't know...
afraid of what others will think..
afraid of what will be found out about us...

but every time we tell lies, the things we fear grows stronger...

life is all about risks and it requires you to jump..

don't be a person who has to look back and wonder what they would have done or could have had...

p/s: credit to hlovate.. from novel 5 tahun 5 bulan...
it's true when they said...
don't be a person who has to look back... be brave.. if you want it try your best to get it...
hope... you will not be just like me...
let go and always wonder if it's the best decision I've ever made..
happy day.. happy life... happy always..

Sunday, June 24, 2012

we are family...

salam wbt...
saja nak post something.. event ni lama da lepas..
about a week.. tapi baru berkesempatan nak update kat blog..
first of all congratulation to my cousin and his wife abg yas and kak azizah..

pengantin baru nih...
congrats to both of them..
baju kak azizah sangat cantik..
tapi ak x sempat nak cilok bunga yang dia pegang tuh.. hahahahaha..

this is one big family...
ni family sebelah my mom... supposed lagi ramai tapi malu2 pulak diorang kan..
adik beradik mak 11 orang x masuk lagi ipar2 and anak cucu..
muat ke pelamin nih kalo suma ada...
hahahahahaha... ni pun nak snap pic kn adjust bnyk kali..
apa-apa pun i love them...

with my aunty and cousin..

me, kak maz and ayong..
my family.. ;)

my aunty and her daughter, acha and me..
jom sesi bergambar bersama cousin tersayang..
anyway tempat sangat la cantik...
and aku pun da lama x bergambar..
apa lagi snap je la apa ada.. hahahahaha...









sebelum balik sempat lagi bergambar dekat pelamin..
ambik berkat sat no...
mana nak taw lepas ni ada jodoh turn aku pulak ke..
amboii gatal.. belajar tak habis lagi ada hati eh..
hahahahahhaa.. gurau jek...
so this is my family...

p/s: comei lak aku pakai tudung macam tu eh..
adoiii perasan la pulak kan kan...
ada aku kesah ke???
hikhik...