CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, June 24, 2012

we are family...

salam wbt...
saja nak post something.. event ni lama da lepas..
about a week.. tapi baru berkesempatan nak update kat blog..
first of all congratulation to my cousin and his wife abg yas and kak azizah..

pengantin baru nih...
congrats to both of them..
baju kak azizah sangat cantik..
tapi ak x sempat nak cilok bunga yang dia pegang tuh.. hahahahaha..

this is one big family...
ni family sebelah my mom... supposed lagi ramai tapi malu2 pulak diorang kan..
adik beradik mak 11 orang x masuk lagi ipar2 and anak cucu..
muat ke pelamin nih kalo suma ada...
hahahahahaha... ni pun nak snap pic kn adjust bnyk kali..
apa-apa pun i love them...

with my aunty and cousin..

me, kak maz and ayong..
my family.. ;)

my aunty and her daughter, acha and me..
jom sesi bergambar bersama cousin tersayang..
anyway tempat sangat la cantik...
and aku pun da lama x bergambar..
apa lagi snap je la apa ada.. hahahahaha...









sebelum balik sempat lagi bergambar dekat pelamin..
ambik berkat sat no...
mana nak taw lepas ni ada jodoh turn aku pulak ke..
amboii gatal.. belajar tak habis lagi ada hati eh..
hahahahahhaa.. gurau jek...
so this is my family...

p/s: comei lak aku pakai tudung macam tu eh..
adoiii perasan la pulak kan kan...
ada aku kesah ke???
hikhik...

Saturday, June 23, 2012

jodoh tanpa couple..

………(¯`v´¯)
………..`•.¸.•´ ~ ♥ TIPS MENCARI JODOH TANPA ”COUPLE” ♥ ~
………(●̮̮̃•̃)..(●̮̮̃•̃)
……… /█\ ♥/█\
…❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*° •✫❤

“Habis nnt macam mana nak cari isteri?”
bab nak mencari bakal isteri ni apa susah~
berserah sahaja kepada Allah~
bila MASA sudah sampai~ dapatlah~

“Bukan kita kena USAHA ke?”
memanglah kena usaha
tak akan saya nak duduk rumah tunggu orang msk meminang pulak kan?
tapi COUPLE is WRONG
baik kumpul duit~ persiapkan diri dgn tanggungjawab~
pergilah meminang seseorang yang berkenan di HATI

“Nanti kena REJECT macam mana?”
dah nak REJECT..nak buat apa?
fikir positif lah~ maybe ada yg lebih baik buat kita
Allah kan tahu apa yg terBAIK buat hambaNYA
kita kenalah REDHA dengan ketentuanNYA

“Kalau dah berkenan dkt hati macam mana?”
lagi senang kalau mcm tu~ dah cukup duit & persiapan~
teruslah masuk meminang @ lagi best kahwin terus~
tak payah nak berCOUPLE bagai~ buat maksiat sahaje apa guna~
korang nak masuk SYURGA ke NERAKA r?
kalau belum cukup lagi tu~
simpan lah dalam hati~ cuba test berpa lama korang leh suka kat bdk tu?
maybe perasaan korang tu just CRUSH only~

“Eleh~ budget ko baik sangat r? Ramai jer yang couple. Boleh jer aku tgk.”
Ye~ Saya tak kata saya baik. Korang yang menilai diri saya ini.
Macam mana korang NILAI or pandang..itu terpulang~
yang penting PANDANGAN Allah terhadap saya nanti bagaimana?
sbb nanti akhirat saya yang kena soal~
kenapa saya tak sedarkan kamu semua?
kenapa saya tak halang or nasihat rakan-rakan saya?
sekarang~ I have DONE my job~
nnt itu antara kamu dan Allah ek~

“Mak & ayah restu lah.”
Memanglah mak & ayah restu~
tapi Allah restu ke tak ea?
korang FIKIRlah sendiri~
semua diberi AKAL untuk berfikir
saya yakin korang pandai menilai apa yang baik & buruk
ingat lah~ niat tidak memBENARkan cara~

perkahwinan tu satu benda yang SUCI
tapi manusia yang mengotori ikatan ini
oleh sebab terlalu mengukut budaya barat
semua benda yang HARAM pun boleh jd HALAL

fikirlah wahai RAKAN
kita ni umat akhir zaman
kiamat tu PASTI
kenapa korang tak SEDAR lagi
or korang tahu just buat2 tak tahu saje?
fikir-fikirkan lah~

✿♫•*¨*•.¸¸❤ ✿♫•*¨*•.¸¸❤
❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*°•✫❤✫•”☀”*°•✫❤✫•°*”☀”*° •✫❤



p/s: copy paste from http://penpatah.blogspot.com banyak info blh baca kat sn...
anyway just want to share with all my friend.. renung2 kan...
saya juga insan biasa yang tak lepas dari segala kesilapan..
tapi sebagai hamba NYA kita boleh berubah ke arah kebaikan...
insyaallah...

Monday, June 4, 2012

3 week before final exam..

salam wbt...
habis dah cuti hari gawai... seminggu berlalu..
apa aku buat seminggu cuti???
macam-macam aku buat kot... hikhik...
lepas test FAR 430 aku balik rumah...
sabtu ahad macam biasa la teman my mom shopping..
hari isnin pulak terpaksa balik shah alam atas sebab ada janji dengan coordinator practical..
masih tak ada jawapan masa aku balik shah alam hari isnin tu..
then hari selasa aku call madam yusarina..
and alhamdulillah akhirnya...
lepas lama aku tunggu dan tunggu...
akhirnya atas pertolongan madam yusarina...
aku berjaya di tempatkan d AMACC MANAGEMENT SERVICES di jalan reko kajang..
thank you madam!!!
then khamis aku balik shah alam balik for real..

ok so story pasal lain plak..
kat atas ni jadual final exam aku...
all information exhibited here is valid as of 28th may 2012..
so ni lah paper yang akan aku ambik sem nih...
suma sekali 5 paper actually sebab paper FAR 450 aku tak ambik sem nih..
so korang... tak lama je lagi nak exam... ada la dalam 23 hari dari sekarang..
apa lagi.. jangan main-main dah ye...
nasihat ni untuk diri sendiri... hahahahaha...
so apa yang aku nak buat sekrang nih..
owh ye tak boleh nak tulis panjang-panjang sebab hujung minggu ni aku ada test CRG 530...
x start study pape lagi nih...
2 minggu ni aku agak busy... nanti bila dah ok aku sambung hupdate blog ni ye...