CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 20, 2010

hati yang kau lukai...

nukilan: aliah rahman
19 dec 2010

just let it go..
there no way u can keep him inside ur heart...
never ever...
tak tercapai dek tgn x terluah dek kata...
biarkan saje,luka x kan selamanya luka...


Bohong jika ak kata tak cinta…

Dusta jika ak ketawa dihadapanmu begitu bersahaja..

Sedangkan hati ni terluka…

Dalam sedalam nya…

Di mana kan ku letak hatiku yang hancur ini??

Bagaimana harus ku hadapi semuanya ini??

Tertipukah ak dengan sandiwara mu itu??

Biarkan saja…

Aku terluka,cukup terluka denganmu…

Apakah maksud tiap kata-katamu…

Mengapa aku di dusta sebegini rupa…

Peritnya hingga kehujung hati…

Mencengkam hati dan seluruh jiwaku…

Maaf..

Semudah itukah hati ak kan pulih,

Seperti ungkapan maaf yang terluah dibibirmu itu..

Mengapa buat aku begini…

Kau sahabat,tapi mengapa kau menidak kan pertanyaan ku selama ini..

Mengapa mendustai sekeping hati ini…

Sakitnya,x dapat kuungkap dengan kata-kata..

Apa yang mampu ak lakukan???

Menangisi takdir sendiri…

Ya benar,kerana saat ini masih ada air mata yang mengalir turun…

Membasahi pipiku,melumatkan seluruh jiwa ragaku..

Menghancurkan perasaanku...

Friday, December 3, 2010

home sweet home...

home sweet home mak abah...
mereka dah balik...
happy sangat2 la...
2 dec ktorg suma g ambik mak ngan abah dekat KLIA...
abah makin kurus..
huhuhuhu..
abah ckp aik sape yg nak kurus ni abah ke ya..
hahahaha...
malu lak...
ak ni x kurus2 lg nih...
mereka x bp sihat sgt,biasa la perubahan cuaca kan...
tidur pon masih x btol lg..
lain negara kan...
malam nya lak abah ajak kuar mkn kat luar...
ktorg mkn kat jusco,then after that g shopping...
lama da x kuar 1 family,semalam dpt berkumpul suma rasa happy sgt2...
mak sempat g beli handbag,ak lak beli kasut...
hahahahha...
wah lpas suda rnd kat diorg nih....
hari ni lak ramai jiran2 dtg melawat mereka..
kelam kabut ak d buatnya...
nasib baik la umah x besepah sgt an..
hahahahaha...

Monday, November 29, 2010

selamat ulang tahun kelahiran yang ke- 56


wishing you a very happy and wonderful birthday and hoping that the year ahead brings all the means the most to you abah...
happy birthday..
tahun ni x dpt sambut dengan abah..
but i think you must be happy because mak n pak uda( ur kembar) ada dengan abah dekat tanah suci mekah kan...
tentu skali hari jadi kali ini lebih bermakna sbb abah dengan pak uda dapat sambut sekat sn kan...
depan kaabah..
thanks 4 being such a great n wonderful father 2 me...
and i love u and mom more than anything.. even myself..
have a safe journey back 2 malaysia..
and we are waiting 2 see u soon..
miss all of u so much...

SENDIRI- MAY-

dinginnya di malam ini
suasana pilu
terkenang daku kembali
sejarah silam

setelah engkau pergi
sepilah hatiku
terpadamlah api cinta
musnah harapan

mengapa engkau sanggup
berubah fikiran
hanya kerana peristiwa itu
kau hancurkan kota cintaku
yang kita bina bersama
yang lalu..

kini aku terus terseksa
oleh kepalsuan cintamu
tinggallah aku sendiri
menanggung derita ini..

tiba2 je malam nih ak teringat lagu ni... da dkt 2 thn setengah da peristiwa 2 berlalu... ntah knapa mlm ni kenangan 2 dtg bertndg.. lm dah aku lupakan dia.. tp bl sesekali menjengah bt ak kelu seribu bahasa... mengingati saja sudah bt ak terluka,sedih... tp yg pastinya tiada jodoh antara kita...luka hati ni bl m'genangkan saat2 lama... setelah jauh ak melangkah m'gapa kini kau mengejar.. mencari.. antara kita sudah lm mati.. aku buntu..
dan tipu la kalau ak ckp ak da lm lupakan dia...
mmg dimulut ak ckp ak benci,ak meluat dan x da ruang di hati ni tuk dia..
tp sesungguhnya, ak masih blom mampu untuk lupakan dia.. :-(

Wednesday, November 24, 2010

CINTA DALAM DIAM


ni salah satu note yang ak bc kat dlm facebook....
just nak kongsi...
sama ada btol @ x ak pon x taw la...


Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, c
ukup cintai ia dalam diam ...karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, kau tak mau merusak kesucian dan penjagaan hatinya..
karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.. menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..
karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt. pilihkan untukmu ...
ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan ALi ?yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah
karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...bukankah Allah tak akan pernah memutusk
an harapan hamba yang berharap padanya ?
dan jika memang 'cinta dalam diammu' itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata,biarkan ia tetap diam ...
jika dia memang bukan milikmu, toh Allah, melalui waktu akan menghapus 'cinta dalam diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...
biarkan 'cinta dalam diammu' itu menjadi memori tersendiri dan
sudut hatimu menjadi rahasia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...


p/s: kalo kt hanya membisu seribu bahasa mgkn kah org 2 akan tahu...
hmm, ak x taw la... kalo x berterus terang mn mgkn kt t
aw org 2 suka kt ke x kan..
tp yg pasti nya jangan la perigi yang cari timba... walaupon zaman dah moden tp kt perempuan kn la taw batas2 kt sbgai seorg perempuan...

Monday, November 15, 2010

SENSITIF

hmmm...
mmg ak seorg yg sensitif,cpt terasa...
salah ak ke....
salah ak jgak ke kalo ak nak diri ni d hargai....
susah sgt ke kalo kamo hargai diri ak ni...
hormati dan sayng ak selayak nya ak....
bnyk sgt ke permintan ak nih...
sush sgt ke kamo nak penuhi nya....
setiap kt yg keluar dr mulut kamo, buat ak terluka...
ak x berhak untk dihargai ke?
ak x berhak disayangi ke?
ak x mampu membenci kamo walau ape pon yg kamo lakukn dan kata kn kat ak...
sakit nya hati ni hny ak yg tahu....
ak x minx bnyk....
layn ak selayknya ak..
jika kamo blh layn org lain baik2 knape x ak....
kdg2 ak sedih sgt...
ak taw ak x keseorgn....
ak ada kwn2 yg sudi berkongsi rasa nih...
tp smp bl ak perlu menyushkn mereka dgn mendgr tiap keluhn ak tntg kamo...
ak pent dan tentu mereka jgak pnt....
hati nih x tahu la sampai bl mampu bertahn...
sdngkn tika ni saat nih bagai d siat2 dgn perlakuan kamo...
ak x pinta bnyk dan bkn niat ku nk m'ungkut setiap bnda yg ak lakukn untk kamo....
hormati la ak, sayangi ak dan hargai diri nih...
kerna hnya ak adik perempuan kamo dan kakak kamo...
x bnyk yg ak minx...
adakh ak perlu hilng dr pndngan kalian dl br kalian blh penuhi permintaan ak...

p/s: mak abah blik la cpt... ya takut x mampu tok berthan...

SAYA NAK NI!!!

ahaks...
ak nak ape??
ak nak ni...
blh x?


.
adakah ia nya 1 perkara yang mustahil...
lg sy nak ini...


sape nak bagi ak bunga mcm nih???



kn tgu lg bp tahun la agajnya br ak blh dpt cincin mcm nih???


one day nnt ak nak g cn...
tp ak nak g ngan some1 special...
bl agaknya masa 2 yek..
ak pon x taw...

Saturday, November 13, 2010

respect me pls...

ak rasa mcm org bodoh je skang nih...
mcm2 dia bt kat ak tp ak mash blh betahan mcm nih...
sakit nya hati ni hanya ALLAH je yg tahu...
luka nya hati ak ni hnya ak yg tahu...
ak x minx org faham ak..
but,pls respect me.. jgn fikir ak x da perasaan...
ak manusia biasa jgak..
mcm kamo...
pny hati pnya perasaan.. tahu erti sakit bl disakiti...
sy hormat kamo,dan pls hormat sy jgak...
x bnyk yg ak minx...
kdng2 ak x taw sampai bl ak mampu bertahan....
org pndng rendah pd ak... kamo jgak begitu...someone who are related 2 u...
ak pny perasaan...
apa lg yg perlu ak lakukan untuk bt kalian sedar kewujudan ak???
ape lg....
kdg2 ak rasa bosan hidup mcm nih...
entahla...
hidup...
manusia x kan pnh puas kalau x menyakiti hati org lain mungkin...
x perlu la nak persoalkan nya...

Friday, November 5, 2010

overnight at KL...

shah alam - serdang -kuala lumpur - putrajaya - dataran merdeka - kuala lumpur - kota damansara - shah alam

huh.... for the 1st time ak keluar mlm sepanjang ak dok kat universiti nih...
x penah2 di buat.... hbs je paper audit smlm, kitorg ak , mimie, roy n aisya enjoy puas2 padahal ada je lg 2 paper... ahaks... nak bt mcm mn, saje nak kuar
g celebrate birthday gurl... mmg best gler la... best gler angin malam,sejuk je.... nasib b
aik m
s na
k blik umah ak 2 x sesat,, kalau x... hmm x taw nak
kt mcm mn.. jalan umah sndr pon
x ingt....
huhuhuhuhuhuhu....
betolak lepas maghrib,pg pkns dl nak g AVON last2 tutup plak... so berenti la kjap kat masjid negeri.... cantik uh... lawa gler, first time masok... slalu lalu kat
luar je... luas gler... kat dlm lak mmg cntk sgt2... x dp
t ambik gmbr kat dlm kat l
uar pon jd la..
.


after solat tros gerak g umah ak kat serdang, hantar barang skit cos mgu dpn nak hbs fianl da kan.... n ambik kek coklat cik roy... huhuhuhuhuhu...
after that g mkn kat anjung lak roy blanja mkn chicken chop... perh kenyang gler, padahal dlm keta sblom uh dah sumbat nasi goreng seafood roy... hahahahaha...
gler lapo la.... air lak bp bn
yk ktorg p
esan smp abg uh tgk se
macm.... ala ada ak kesah.. bkn x bayor... nak tgk2 debik sat g br taw... hahahaaha....

after that gerak g KL,ingat nak g KLCC tp bkn mlm mgu an ktorg smp tgk da gelap aje... wawawawa, x pa lain kali je la... hahahaha.... kami teuskan
perjalanan jalan2 round KL.... after th
at br la g putajaya.
...

kemudian kami pon meneruskan perjalanan yg jauh nih...(bak kt roy mcm nak blik ganu pon ada) hahaahahaha...
so lpas lepak kat putrajaya jap mkn kek ktorg gerak g kl semula..
jln2 cr pasal...
sgt menakutkan kuar mlm nih...
taw sbb pe,bnyk mat rempit,ns
b baik x tersepit
taw...
bahaya.....
kamo kalo anak dara nak kuar mlm jgn kuar sorg2...
huhuhuhu....
jalan2 la kat sekitar dataran merdeka..
hah kat c2 lg menyer
amkan..
takut ak..
.
bnyk dak laki lepak c2.. tak kurang jgak la couple2 yg dating...
mcm x ingat dunia pon ada...
peluk sakan hampa
na....
kami ni plak pakai bj elok sgt.... bj t shirt muslimah..
kuar keta ja dak2 ni pndng...
huhuhuhuhu...
kalo la kami ni blh tgkp org m
mg ramai la yg kn tgkp mlm uh...
ahaks....
x smp 10 minit dok c2 da cabut lari nih..
x selesa gler....
kalo kacak x pe la gak..
ahaks...



Sunday, October 17, 2010

17 oct 2010

semlm ak n my family g hantar mak ngan abah ke kelana jaya (tabung haji) untuk menunaikan haji...
hmmm, x sangka cpt je ms belalu kan... kalau ikit kan hati ak nak ikt aje kemn diorg pg...
bkn ape, ak cuma x biasa bl diorg jauh dr ak...
walaupon ak study kat s.alam, ak x risau sgt coz ak taw mereka msh d malaysia...
tp kini..... jauh dr pandangan ak...
i promise 2 be a strong gurlz, but i juz can't...
im not good at it...
i promises not 2 cry, but what i can do juz cry and cry...
im sorry mom,but im juz not 2 strong like what i think...
kalu dl ms ngah time2 exam ni... 2 3 hari mesti kol mak...
skrg....
mcm mn...
but juz don't worry, i need 2 be strong...
4 my self and my brother...
i need 2...
i hope they know hown much i love them...
coz last night i don't have spaces 2 tell them...


Saturday, October 16, 2010

malaysia - mekah

hamboi title x tahan..
ahaks...
serdang to mekah...
hmm,tonight my parents akan berangkat ke tanah suci mekah 4 a month...
tinggal la daku sendiri...
wawawawa...
tp nsb je la ak ngah final exam..
but kesian ngan my bro la kan...
yg kn tgal kat umah,jd org bujang sguh la kamo oi...
lbh kesian kat abg ak afiq...
penat2 blajo,konvo tp my parents x dpt tgk dia terima diploma nya...
sabo ye abg ku....
kami adik beradik ada tok support u...
congrats my bro...
i hope ms sebulan 2 cpt belalu la....
x biasa x da my parents with me....
luv both of u...

Tuesday, October 5, 2010

x da mood nak exam!!!

exam..... hmmmm... knape kn ada exam??? knape eak?? ak pon x taw la... hmmm...
ilek suda la an.... juz nak upsate my blog... d sbbkan bz yg memanjg,hahahhaa... ak x da ms nak update... bnyk je ctr nak story tp 2 la.... ms x da.... hah.... flight my parents mgu dpn... mereka akan berangkat ke tanah suci mekah dlm ms x smp lg 2 mgu... so mgu ni sy blik umah... miss them.... ingt an diorg g bln nov... upa2 nya dpt tempt awl.... kecian la adik n abg ku.... ape la yg diorg mkn nnt eak... kalo ak cuti x pe la jgak... n kalo ak da ada lesen blh la ak ulang alik dr kolj ke rumah.... hmmm, pndai2 la korg nak idop... hahahahahah.... sabo je la eak... ak exam x lm pon... ada la 3 mgu.... kira sebulan mak g br ak blik.. hahahahahaha... kurus la mereka mkn kat kdai je... ahaks.... x sabar nak blik mgu ni... nak jmp mereka.... i love u soooo muchhhh mak n abah...

Sunday, October 3, 2010

serabut....

title pon da serabut.. so ape lg mmg serabut la... hahahahahahaahha.... ntah la,skang ni bz gler,da la x lm je lg final... dgn test nya, presentation nya, quiz lg... tekanan perasaan tol... lm2 blh jd gler.. tp nak bt mcm mn an... da nm pon student..... jadual padat gler....
4 oct: presentation audit
6 oct: test TAXATION
7 oct: test MAF 330 & program doa slamat kembara kesatria
11 oct: teat AUDIT
12 oct test FAR 315
13 oct: test BEL
15 oct: quiz AUDIT...
tension!!!!!!!!! ak nak blik umah.... bkn pe, 4 NOV nntparents ak akan berangkat ke tanah suci mekah... time 2 plak da la ada final exam kompem2 la x dpt nak anto.... wawawa.... bl dpt taw je pasal uh gase mcm nak nangis gler2 r... kuat kan semangat!!!!!..
chaiyok2...

FINAL EXAM:
27 OCT 2010: FAR 315
31 OCT 2010: ETR 300
2 NOV 2010: MAF 325
4 NOV 2010: AUD 390
8 NOV 2010: TAX 370
11 NOV 2010: MAF 330


blik cuti sem awal pon apa ada... x da org kat umah pon... wawawawawawa.... cool je la....
jgn jadi bdak kecik....
hmm.....

Tuesday, September 21, 2010

p beraya....

khamis, 15 september 2010

pada hari khamis yg lpas ak n beberapa org membe2 skolah dl bekumpul g beraya umah diorg... perh lm dah x jmp diorg taw.. last jmp pon ms g reunion ari 2... tp x ramai yg blh follow la... tp its ok dr x da kan.. yg ikut g beraya ari 2 ak, cia, liz, ika, nas, din, shaha, ayien, wan n osama.. walaupon x ramai tp tetap best... first skali ktorg g beraya umah ika dl... ml nya ikut kan plan nak g beraya umah fiza... hmm tp last min cancel... nasib ika ada kat umah ari 2... so g la beraya kat umah dia dl...





then tgahari bermula konvoi beraya kami dgn 3 buah kereta g umah ayien lak...,kalau dl masing2 naik motor je tp skrg.... huhuhuhuhu, kenangan btol la.... lm x jmp dia, bl jmp malu2 kucing lak... kucing pon x da malu mcm dia... mkn tgahari kat sn.... dia masak... huhuhuhuhu... sonang la buah hati kamo ayien... ahaks....




lpas zohor ktorg gerak umah idin lak... perh x sangka da beso pon masih dpt uit raya gak.... tima kasih mak cik... huhuhuhuhuhu... after that ktorg gerak g umah wan lak... tgu en osama yg x tib2 lg dr s.alam.. huhuhuhuhu, patut nya boy ikot tp tetiba sedara dia dtg lak... adoi,rosak plan... hahahahha... sementara tgu diorg ni,singgah la kjap kat umah ak..... lpas uh br gerak g umah cikgu wan.... n ptg skit gerak lak g umah cikgu hafiza... nasib cikgu2 masih ingat ktorg lagi... macam x caya je kan... tp 2 la... da lm x jmp diorg... ramai cikgu yg ngajar ktorg dl da pindah... x ramai yg ngajar kat seri indah lagi... biasa la dlm idup ni mesti ada perubahan kan...







bln syawal...

salam wbt...
skarang ni da bln syawal... maksd nya hari raya la kan... huhuhuhuhu.. tp ntah knapa thn ni x rasa suasana behari raya 2... mgkn sbb umur pon makin meningkat kan... pada 7 september yg lalu umur aku sudah menginjak ke 20 an... ak suda berumur 20 thn... gase mcm tua je bl da tglkan alam belasan thn nih... hahahahaha, blh plak mcm 2 kan... tp 2 la knyataan nya.... raya thn nih.... x taw nak describe mcm mn... x brapa nak meriah bg ak... mgkn jgak sbb cuti hnya seminnggu aje.... skarg ni pon da ada kat kolej blik... lg sebulan nak final exam... n x lm je lagi mak n abah nak g haji... tgl la ak sorg kat cn... nak ikut!!!!! x suka kn tgl mcm ni taw... huhuhuhuhuhu....



Thursday, September 2, 2010

shopping!!!!

salam wbt...
tajuk arini shopping... hari selasa bersamaan 31 ogos 2010 hari kemerdekaan negara kita nih, aku pny baik p sambut kat jusco ngan my parents.... ahaks.... nak raya pny pasal g la besesak kat sn... ingt ye la nak g beli bj raya ngan kasut raya la katakan... aku bkn suka na tmpt sesak2 nih,tp d sebabkan da lm sgt x blik umah n x kuar shopping ngan mak so ape lg shopping la.... tahan je la ramai org an... ada uh sampai ilang anak kat shopping complex... shopping pny pasal... ahaks...
pny la ssh ak nak bt pilihan weh... bnyk sgt choice smp rabun mata ak nih... nak beli kasut... bnyk sgt pilihan... cuba yg 2 x kn ngan kaki la... x padan la...


tp x da satu pon yg ak bekenan...
tp d sebabkan ak kecian akak salesgirl uh ak beli gak la... hahahahaha...
then g tmpat beg lak... aduh, lawa gler... mmg niat nak beli da beg uh... tp d sbbkan mak dah belikan kat umah so x jd la... lain kali la kot... x da jodoh ngan beg uh la maknanya... lalalalala....



then masa nak g bayo lak... adoi sakit ati tol la ngan sorg pak cik nih... ada ke ptt suka suki dia je potg line ktorng.. pnt kot ktorg suma beratur dia sedap2 sesedap KFC yg ak mkn ms bukak pose ri2 g potng line ak.. nak hangin tol la... pas2 blh lak ajak kaum kerabat dia join skaki.... hamboi2,melampau tol.. nasib ak pose kalo x da lm kn da.... huhuuhuhu.. ada plak uh yg join pak cik uh tp hmmm skali kn jelingan maut manja ak nih tros blah... hahahahaha.... melampau tol anak dara pak cik rahman ngan mak cik rosni ni...

pas 2 ms nak blik lak ujan pny la lebat gler.... pokok2 mcm nak tecabut ak negok.... adoi....



pny la lebat ujan time uh... nasib bkn ak yg drive kalo x mau tebabas.... lalalalala...

Wednesday, August 25, 2010

sakitnya.....

hmmm.... mgu common test da pon hbs... gase mcm da hbs final lak... penat nya bkn main.... nsb da hbs.. la ni tgu nak cuti je... x sabo la plak.... dlm x sabo nak cuti ni ada bnd lain gak yg nak di pikirkan... mcm2 dlm pale otak nih.... ak pny aim tok bln ramadhan ni msh blom d lupakan lg... alhamdulillah ada perubahan gak...
bnyk gak la yg tron.. mn x nya buka pose mkn kuih je... perit mmg la perit,tp bl pikir blik kan smp bl nak ada d takuk lama.. pnt da telinga ni dok dgr org mengata... tp perit gak nak teruskan... kalau x disebabkan rasa malu yg menebal da lm ak give up... tp nak give up x semudah i2.... ni alia la.... keperitan yg ak alami skang ni x dlm dr ak gase dl.. ak msih mampu bertahan dan akan terus bertahan.... bia la org nak kt pe,da mls nak ambk taw... yg pntg skang ak lakukan untuk dr sendr....
i dnt care anymore!!!! yg pntg ak happy....

Friday, August 13, 2010

ku mengharapkan ramadhan....

salam wbt...
lm da x tulis blog ni jangal plak rasanya.. da dkt sebulan lbh ak start blaja blik,hmm sem ni penat sgt kot.. tp nak bt mcm mn kan... mcm mak ckp la,blajo kalau x pnt bkn blajo nm nya... baik x payah blajo kalau nak merungut je kan.. btol gak ape yg mak ckp kan 2 kan... kat lua sn masih ramai lg yg x dpt nak melanjutkan pelajaran kat u.... bersyukur la kan ape yg ada.... so,ak kuat kan semangat tuk harungi kehidupan kat sini... lg2 time bulan puasa ni... mcm2 dugaan yg dtg,tp sabar je la kan... nak bt mcm mn .. hari ni da hari ketiga berpuasa,sedeyb la jgak kan coz x dapat buka ngan family... sedey lg bl terpaksa berbuka sorg2... bkn rumate ku x ajak mkn sm, tp mls la... dr erti kata lain,ak ngah diet... buka pose mkn kuih n air panas ja.... kalo join dia skali hbs la pose ku... ni pon bkn x mo blik nak sgt blik tp dugaan bnyk aw kalo dok umah... alhamdulillah tron gak la 1 kg... ahaks... masih dlm proses dan sy akan terus berusaha mencapai target.. tgu la k.... so misi bulan nih tuk turun kan berat badan sebanyk mungkin.... ahaks.... kwn2 tny x lapo ka mkn kuih ja.... hmm nak bt mcm mn kan,sy telah berjanji ngan beberapa org sahabat tok bersaing bersama2... ahaks.... kawan2 jgn lupa janji kita ye.. jgn bt2 lupa lak k... k la smpai sini je la... kalau ada ms lg ak coret pnjg2... as promise ak akan update bp bnyk berat bdn ak tron k.. lalalaala... mcm pape je la....
salam wbt....

Sunday, July 4, 2010

the one 4 me????

kadang2 terfikir gak nak cr teman..
teman dlm erti kata yg sbnrnya adalah teman la...
ahaks....
x la...
skrg ni ak ngah bc 1 buku ni...
tajuk nya... la tahzan gadisku...
nukilan oleh najla mahfuzh...
buku ni berkisarkan tntg persoaln2 yg sentiasa bermain d fikiran si gadis..
antara nya termasuk la tntg gadis remaja dan masa depan...
remaja dan penantian untk berkahwin...
dan sebagainya....
bagus la buku nih...
sbb kdg2 kita terfikir kan ms depan kt nnt mcm mn la agaknya..
siapa pasangan kt... mcm mn nak cr pasngan yg sesuai... n mcm2 lg la...
sm jgak mcm ak... ala student la kt kan,x kan la x pnh terfikir lgsung pasal uh... tipu la kalau x pnh pikir mcm uh kan...
hahahahahaha....
i hope 1 day nnt ak dpt jgak cr seseorg 2.... teman yg d janjikan ALLAH untuk ak... dan semoga org itu dpt menerima dr ini seadanya...
kdg2 kt inginkan seseorg yg sempurna,tp dlm hidup ni x ada org yg sempurna... pasangan yg kt cr itu la yg akan melengkapkan segala yg kurg...

Friday, June 18, 2010

sy sayang mereka.....




hari 2 pg reunion ngan kwn2 kat times...
sonok la an....
da lm x jmp mereka....
walaupon x suma owg g tp tetap best....
pas2 ak g mines ngan cia n baby...
perh lg la best an...
tgk wayang ctr the A team...
mmg sonok la..
lpas ni bl la blh jmp lg..
mereka da nak pndh...
sedey la sy....
hmmm....

Sunday, June 13, 2010

REUNION!!!!..

ak suka....
hari ni tanggal 13 jun 2010 sy telah berjumpa ngan kwn2 skolah dl ditimes square....
sgt best dan sgt seronok..
walaupun gamai yg x pg....
tp i like....
ak happy kot...
lpas ni cdg nak bt kat sunway plak..
aduh x sabo la plak...
huhuhuhuhbu...
cia,liz,ija,shaha,din,wan.boy n osama....
happy gler r hang out ngan korg td....
t kt lepak kat kddai mamak plak k..
ahaks...
x saba la sy nak ambk gmbr bnyk2....

Saturday, June 12, 2010

bye2 dean list....

sedey2....
hmm punah harapan ak sem nih...
usaha da tp hasilnya...
ak sedey....
bkn x bersyukur ngan apa yg ak dpt....
tp ntah la....

Monday, June 7, 2010

cinta... PENTING SANGAT KA!!!!!

hmmm...
ari ni topik ak pasal cinta..
bkn nak kt pe,tp ntah r...
sjak 2 menjk nih,gamai plak yg dok betny x da pakwe g ka..
adoi...
soalan apakah i2...
pentng sgt ka kalu ada pakwe ke x...
kdg2 ak x faham...
tp ntah la...
bg ak skrg ni blaja bnd 1st yg ak fikirkan...
tp bl mak n kak ipar ak pon da dok betny ak kepelikkan la plak...
adoi...]
x pntg mak,x mo pikir g kwn2 suda...
lm lg ya nak blajo nih...
lgpon ak x pikir lak ada org nak kat ak nih..
ahaks...
buang ms ak memenatkan otak ni pikir pasal uh..
kalau ada jodoh ada la...
kalau x da nak kt mcm mn an,...
ak x memilih... tp mereka yg memilih...
kerna i2 ak x terpilih..
hahahahahaaha...
lawak r plak...
tp ada ak kesah!!!!
kdg2 2 jeles r gak an... tgk kwn2 cousin2...
tp bg ak ckp pndg dr jauh,tok mencr nya blm pasti ak mampu...
kalu x mampu bt pa nak cuba2 an..
bia la ak jd diri sndr....
wawawawa....

Tuesday, June 1, 2010

i miss u soo much!!!!

i miss u mom dad..
we will c u 2morrrow...
i love u soo much...
2 minggu da belalu...
mgkn org kt skjap nya ms belalu..
tp bg ak lm rasanya...
tanpa mereka d sisi ak rasa ms lmbt belalu...
ak bersyukur esok ak akan bertemu ngan mereka semula...

Wednesday, May 19, 2010

tinggal saya!!!

hmmm...
hari ni tinggal ak, ayie n afiq je kat umah...
mak ngan abah da betolak ke arab saudi...
mengerjakan umrah 2 minggu...
bosan la ak tanpa mereka....
tp nak bt mcm mn an...
diorg g sn nak bt ibadat bkn nak g melancong an...
x pa la....
ak kat cn berdoa bnyk2 semoga mereka selamat pg dan selamat kembali ke sisi anak2 ni...
x sempat nak bg taw diorg yg ak sgt2 sayang kan diorg...
ntah la..
ak risau ngan abah...
abah kan x bp sht..
kalau ikt kan ati mmg nak ikt..
tp 2 la...
so skrg ni jd suri rumah je la...
dok kat umah jg umah...
ak menanti kepulangan mereka....
x sbr nak tgu 1 jun nih...
ak harap diorg suma selamat mengerjakan ibadah...
*mak, abah, pak uda, mak uda, mak su, mak long, achik n along....
kt jmp lg t 1 jun k....
i'm waiting here....
muahh....

Sunday, May 9, 2010

thanks u guys....

1st of all....
hari ni ari last ak d kolej melati...
bkn bemakna akax kan kembali kecn lg...
tp tgu sem dpn la...
hukhukhuk...
nyway ak juz nak say thanks 2 membe2 yg ak knal spanjg sem ni...
mcm membe2 dr MCC....
x sangka knal ngan korg,kejasama ngan korg...
ak suka....
salah 1 life yg ak nak bl ak dok kat college...
n i hope next sem we will do better k...
but thank expclly 2 my rumate... sofia sakina...
ak suka knal ngan ko...
thanks sbb tahan ngan prangai ak k...
x lupa gak member2 klass ak yg rapat ngan ak...
sem dpn kt da kn pecah kls...
hope msh dpt sm ngan korg ag...
n last...
4 membe of cobra.....
knal ngan korg suma..
ak happy...
walpon bp ari je kt g kem sm an...
tp the process we become fren the important part 4 me...
kt menari sm2...
kt mkn sm2...
i hope 2 see u all next sem...
maybe kt blh bt reunion nnt..
ahaks....
mn la taw kan...

p/s: thanks 4 being my fren....

Saturday, May 8, 2010

aKHiR seM Ni...

ahaks....
akhirnya....
hbs suda final exam ak.. no2... bkn final year k..
br part 2 kan...
hmm....
bahagia gler rasanya, bl da hbs exam...
tp 2 la...
skrg ni beserah je la...
usaha dah...
tawakal ja la ni k...
nyway da start suti sem bg ak..
huhuhu..
tp mash d kolej...
bt apa kg kat cn...
hmmm....
ntah la ak pon x taw...
saje je kot.... (apakah??)
saje je...
n nak wish 2 all my fren...
hope 2 see u all next sem ok....
happy holiday...
take care of urself...
n dnt 4get me k....
pape cntct2 le....
nak ajak lepak ke,nak ajak shopping ka...
no hal... kalau ada budget la...
ahaks....

Wednesday, March 31, 2010

MacaM2!!!

1 APRIL: TEST BEL
3 APRIL: TEST KAWAD KAKI (HBU125)
5 APRIL: SUBMIT ASSIGNMENT TAXATION
6 APRIL: TEST STATISTIC(QMT)
7 APRIL: TEST ACCOUNT(FAR)
8 APRIL: TEST TAXATION (TAX)
13 APRIL: TEST ECONOMY (ECO)
15 APRIL: TEST FINAL BEL
17 APRIL: TEST (HBU125)
gler kentang...
huhuhuhuhu...
lalui hari2 terakhir sem 2 dgn kesabaran..
huhuhuhu....
kalau kt sabar pasti blh lalui nya kan...
tenangkan la hati nih...
wawawawa...

Tuesday, March 30, 2010

aK yaNg SeRaBuT....

salam wbt...
mcm mn eak nak ckp...
ntah la...
ak serabut sgt skrg nih...
mcm2 dlm otak ak nih..
dgn bnyk test nya...
assgnmt yg belambak...
ak serabut....
ak tertekan...
tension...
kdg2 tu gase mcm nak nangis pon ada gak...
x tahan sgt nak pendam..
tp bl fikir blik pe yg mak ckp...
jgn tension2,tenangkan diri...
abah lak kata jgn serabut kan pale otak 2...
ak semangat skit..
tp ak tkot..
sgt2 takot...
ak takot menghampakan mak abah..
ak nak bt yg terbaik 4 final...
but can i do it???
how???
ms da x bnyk....
n bnyk g yg blom cover..
betambah2 serabut ak...
kdg2 gase mcm nak give up je...
tp ak tau Allah x suka hambannya cpt putus asa...
ntah la...
sesungguhnya ak keliru...
ak cuba jd kuat tp mampukah ak???
hanya 1 dlm fikiran ak..
ak nak mak abah tersenyum bl dpt taw result ak...
nak mak abah bangga ngan ak...
mampu kah ak...
ak da penat bl suma org pandang rendah pd ak...
ak da x larat...
sbb 2 ak sedaya upaya blaja elok2...
bia lah org nak pandang rendah kat ak...
tp sekurang2 nya ak blaja tinggi n dpt keputusan yg baik..
dan yg paling pentg ak dpt buat mak abah happy....
ntah la...
ak x taw la...
hope i can do it...
gase nak nangis jer...
bia la org nak kt ak cengeng skali pon...
ada ak kesah!!!!!!!!!!

Friday, March 26, 2010

bLH jD MeReNg....

awl2 pg bgn happy yg teramat sgt la an bkn ape ye la tgk kaki da surut bengkak nya.... ngan bangganya g kels mcm biasa bejln kaki... sedang kan my roomate da pesan kaki x baik sepenuhnya lagi so kn naik bas... tp degil pny pasal jln la jgk kaki... dan skrg trima la padahnya bl kaki ni bedenyut2 kesakitan... ape nak bt org x dgr kt kan... actully bkn 2 yg ak nak ctr sgt...(alahai)...
sjak kebelkngan nih ak tension sgt,tertekan....
ngan assignment yg belambak test lg, presentation lg...
mcm2... smp naik serabut pale otak ku nih....
yg bt ak hangin uh...
bl lectre bg keja berkumpln... pny la bgs, assgnmt uh mcm keja individu je...
suma nya teletak kat bahu ak ngan ngan kwn ak nih...
padahal 1 group 5 org tp yg bt keje hny 2 org...
x ke tension ak...
mcm x da keja lain yg ak blh bt an...
bkn x ikhlas, tp beragak la skit an...
ak pon nak study, rest kan diri...
tp 2 la an...
sush nak ckp kan... ape nak bt tepaksa la trima...
walaupun ak x suka....
ssh nak faham org nih an...
tah la mls la nak ctr an....
t ak yg skit ati...
bia la... redha je la...
pd sesapa yg ak mksd kan kalau terbc minx maap lah ye...
ini sekadar luahan hati ak....
yg hampir2 give up n mereng!!!!!!!

Tuesday, March 23, 2010

again.....

hmmm...
ntah knape la ngan ak sjak kebelakngan nih....
ahad patah ati....
isnin jtuh tgga....
selasa jtuh kat bilikn wudhu' plak....
mcm2....
asyik jtuh je....
apesal nih!!!!!!!!
yg skit nye....
hati ngan kaki ak ni hah....
da la kaki skit,jtuh td pon kn tang kaki yg sm...
nasib bdn la cik oi...
ape nak buek....
malang sguh mgu nih....
YA ALLAH berikan lah ak kekuatan utk menempuh segalanya...
kusut jiwa ak....
serabut otak ak...
mcm2 nak kn fikir....
exam nak dkt da...
jiwa lak ngah kacau...
mcm mn nih....
buntu taw....
fokus pon ilang....
apa yg perlu ak lakukan???????
HELP ME!!!!!!!!!!!

Monday, March 22, 2010

malang nye...

uih...
malang nye ak ari nih...
da la ngah beduka lara...
tetiba lak accdnt kat tangga...
ada ke ptt..
nsb ak x bt aksi stuntman...
kalau x kan ke naya ak....
ni nsib kaki je yg teseliuh..
kalau ak terbg mcm superman td agaknya tulng2 ak patah...
wawawa...
now kaki da bengkak sape slh...
hah diri sndr tanggung la jwb nya....
ape nak bt...
nsib bdn....
x blh nak slh kan sape2 la an....
adoi...
mcm mn nak bt nih...
kaki ak!!!!!...
skit kot....
pengajaran nya....
bl jgn tgk bwh jgn mt melilau tmpt lain..
kan da kn...
hah skrg rasakan la....

Sunday, March 21, 2010

pasrah...

kadangkala kita mengharapkan
agar pantai tidak berubah
sedangkan kita tahu pantai juga
adalah sebahagian daripada takdir
yang bias jadi apa saja
siapalah kita untuk mengatakan
tidak pada suratan
tapi sayang kau tidak sanggup mendepaninya
bukankah pujangga pernah menyatakan
mengharungi derita itu
saat paling indah dalm hidup
bilamana pengobanan dibalas dengan
cara yang paling manis sekali
sama ada cepat atau lambat
aku redha jika pantai
tidak lagi disapa ombak....

slh ak kah????
slh ak kah ko dan ak jd begini??
mgkn ya...
slh ak..
tp salah ak kah jika ak hny ingin menjaga ati ku dr di lukai...
ya mgkn bkn skrg...
tp di kemudian hari...
kita jauh beza nya...
ko dan ak...
bagai ada 1 tembok di tgh2 yg mnjd penghalang bt kita...
bkn ak x sudi...
tp ak sedar akhirnya yg pasti ati ini kan terluka...
perit...
ak sedar ko lain...
tp kelainan i2 x menjd kan ak insan yg kuat untuk berkt ya...
pd 1 soalan yg ak pasti akan ada yg terluka nnt....
mhkn kiranya ko terluka kini...
tp salah ak kah jika ak hny mempercptkan kelukaan i2...
1 ms nnt ko pasti kecewa...
bkn hny ko ttp ak juga...
skrg biarlah ms yg menentukan...
ak rela...
andai ini kesudahannya...
ko dan ak jauh begini...
di mn silap nya ak tahu....
hny 1 yg blh ak katakan...
ak minx maaf....
andai kt2 ku menguris sekeping hati mu....

Thursday, March 18, 2010

MaMpuKaH aK jd SeseTia PaNtAi???

sesekali aku merenung kedasar langit
melihat bulan bertemankan bintang
betapa indahnya cahaya itu...
Sesekali aku merenung kedasar pantai
cemburu hadir tanpa diduga
kerana pantai bertemankan ombak..
walau jauh ombak pergi
pantai masih setia menanti
bagai begitu pasti ombak akan menyapa lagi...
seperti pantai
aku juga menantikan ombakku pulang
namun
penantianku tiada akhirnya
aku terus setia menanti
seperti pantai setia menanti ombak
namun
hampa terasa...
kau tidak pernah kembali setelah kau pergi
namun
aku tidak pernah jemu menunggumu....

bisakah ak???
ak hanya manusia biasa...
mampukah ak troos bertahan sdgkn hati ni terluka...
sgt2 kecewa...
ak sedar ak sape di sisi ko....
tp perlukh ak di perlakukn sebegini..
perlukh....

Monday, March 15, 2010

ak x paham ngan prangai ko!!!!!!!!!!

hmmm.....
sush an nak paham ati manusia nih....
kadang2 nak ckp tkt lukakan pasaan lak kang...
kang ckp trasa smp x mo kwn plak...
kalau x ckp kang telinga ak yg skt...
dosa ak yg betambh2...(dosa 2 mmg da bnyk)
da bt muka x lyn pon still dia blh tros becrt...
ape pny manusia r ko nih!!!!!!!!!!
nak ngumpat n ngutuk pon beragak la jgk...
bkn la ak kt ak ni baik sgt....
x ngumpat n ngutuk org...
tp berpada2 la skit....
x da la smp bl jmp nak ckp pasal dak uh...
melampau r 2..
kalau ko x pnt beckp,ak yg pnt mendgq taw dak!!!!
suda2 la uh... kt ni manusia x da yg perfect...
ak da bosan taw x!!!
yg sn kwn yg cn pon kwn...
ak x sokong ko dia pon x...
tp bia la yg lpas uh lpas...
n lg 1 ak x suka bl ko campur urusan ak...
urusan yg lgsung x da kn mengena ngan ko...
yg tanggung nya ak..
ko sdp2 nak request pe suma...
kalau x nak join ada ak kesah!!!!!!!
pening taw x nak dok pikir pasal ko...
jgn smp bl sbr ak da ilang t ngan ko2 melayang....
kwn x kwn kalau da lbh sgt....
jgn di cabar ak nih...
bt serabut kpala otak....
blh mereng tAw x!!!!.


p/s: ubah la weh... kt ni bkn nye sempurna mn pon... manusia mn yg x bt silap... kt x blh asyik nak blame org jer an... tgk pd diri sndr gak r,kt pon x sempurna mn..... yg pasti kalau ko nak tros jd sahabat ak tlg n pls sgt2 berubah la... jgn smp org muak n meluat ngan prangai ko.... kalau ak yg panas baran ni blh tahan ngan ko lm org lain ak x taw r.... ak sbr ngan ko coz ak ingt ko ni kwn ak je... kalau x melayang da ko....

best sgt.....

nak mulakan ctr ari ni pasal ape???
ari ni ari isnin,td x g kelas coz g dgr ceramah kat pusat sukan... best gak la.. bkn best dgq org 2 ckp tp best coz dok borak kat blakng 2 hah... melampau btol,ada ke ptt org dok ckp kat dpn ak kat blakang p bt ctr lain.. siap ambk gmbq plak uh... ishk2... anak sapa la 2... lalalalala... 4 da 1st time ak bejaya bt cubic.. ape kebnd tah nm bnd uh.. ni suma ocha la ajaq nih... hhahahaha,thanks 2 her la kan... ada bnd br yg ak dpt.. aih... nyway ak ni x da keje lain asyik on9 je.. tp nak bt mcm mn an,dpt wirels sape x mo... suma owg dok jeles kat ak pasal wirels x kan ak nak bt x peduli je an... hahahaha.... x pa la, ni nak p smbg tgk movie lak... (x sedar diri sok ada assgnmt yg nak d antar nih)

Saturday, March 13, 2010

x blajo....

uish....
dr blik ko tgahari td asyik dok ngadap laptop aje...
buku lgsung x bkak...
ni hah dok sdap tgk movie ambek kat ocha td...
arh....
x pa an...
alang2 uh...
sok br study...
hahahahaha..
blh kah????

nothing 2 say....

welcome 2 my blog...
hahahahaha...
x taw nak coret kan ape sbnrnya,ye la 1st time da blog an... thanks r 2 sofia n ocha coz tlg td.... huhuhuhu... cies mmg x taw nak tlis ape,lalalalala.. ok la, ak ctr skit pasal apa yg jd ari ni k... pg td ada koku kembara,ada aktiviti teori tali tinggi (tp ak x bt la,gayat kot. tinggi sgt) nyway,syok gak la tgk member2 bt.. best sebenornye,sblom ni da try tp x brani lak pg td.. hahahahaha... nyway pg td ak jmp dak2 cobra(KECAK).. lm da x jmp diorg sjak dr blik kem dl....

SPIRIT...

To live is to choose. But to choose well, you must know who you are and what you stand for, where you want to go and why you want to get there.....
tinggal lg 39 hari tok final exam... i try my best 2 do the best... hope i can strive for excellent.... i will make sure I'm not gonna let my parents disappointed...

......

keindahan itu hanya sementara
bak hembusan angin yang hadir
mencengkam hati...
dan aku disini sendirian menyulam rasa sepi...
kepedihan yang kurasai
hanya aku yang tahu dan mengerti...

FRIENDSHIP....

i have the most fun when im with you,
i can tell you anything and you wont laugh at me,
i see things better when you tell me I'm wrong
and its not right what I'm doing,
i can put my head on your shoulder
cause that's what friends do...
i stay home thinking how much i waited to have someone like you
close to me the way we are today...
And i see that in the end things turn out for the best...
No one will ever understand me better then you do...
and i thank god for you....