CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, May 12, 2012

lulus or gagal??

salam wbt..
just want 2 share something..
sebenarnya tataw nk tulis ape..
tp entah la mungkin ini sekadar luahan perasaan seorang yg bernama nur aliah abdul rahman..
cepat betul masa berlalu kan..
sekejap je aku rasa semester 6 ni berlalu..
x lama dah lg nak exam.. tinggal lagi 44 hari sebelum study week..
and i'm not ready at all..
aku masih macam nih..
masih main2..

and sometimes i try my best 2 do the best but end up with....
buat aku bertambah tertekan dan kecewa..
mana silap aku? aku sendiri x tahu..
abah selalu pesan kat aku..
ya buat elok2, belajar elok2..
jangan leka dgn laptop jgn tgk movie aje..
belajar elok2, makan jgn lupa... baiki result kalau boleh..
and know what... sampai sekarang aku masih rasa bersalah dgn mak dan abah..
sebab nya ak pernah kecewakan mereka..
aku pernah terleka dgn dunia sehingga aku abaikan tanggungjawab aku..
ye ak sorang anak perempuan mereka..
dan ak pernah kecewakan mereka..
dan ak x mahu mengulangi bende yg sama..
aku x sanggup lihat mereka kecewa lagi..
so insyaallah aku x kan berputus asa lagi..
ak x kan give up selagi ak x smp target yg ak mahu kan..

mak abah..
trust me.. i will never let both of you down for a second time..
that's my promise and insyaallah i will achieve it..
so untuk korang2 yg masih terleka dgn dunia..
ingat la pengorbanan mak ayah kita,...
besarkan kita hantar kita smp masuk uni mcm skrg..
ye kadang2 aku menangis meratapi kebodohan dan kelalaian aku..

p/s: i love both of them.. with all my heart.. and ak tak dapat nak bayangkan hidup aku tanpa mereka.. always miss them.. arghhh buat ak rasa macam nak balik rumah saat ni jugak...

4 comments:

day said...

nak balik je keje ko..aish

Alia Rahman said...

ohoiiii.. ak mana rajin balik rumah :(
ko la balik tiap2 mgu kan kan.. hahahahaha...

day said...

aku lak kena...
ak last balik pown cuti aritu...ni x balik2 lagi..tnggu cuti lagi satu..la..haha

Alia Rahman said...

ohoiii.. ak cuti lagi 1 ni x balik pon :(